Μαθητική Αναδάσωση Δήμου Κηφισιάς ΣΠΑΠ και ΣΚΑΙ

Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική προσέλευση μαθητών η Μαθητική Δράση Αναδάσωσης, «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα» που διοργάνωσαν ο Δήμος Κηφισιάς και ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) στην περιοχή του Κοκκιναρά, στο πλαίσιο των δράσεων του «Όλοι μαζί μπορούμε».
Οι μαθητές των σχολείων ανταποκρίθηκαν άμεσα, με προθυμία και ιδιαίτερο ζήλο στη δράση αυτή, στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος. Οι μαθητές είχαν με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να υιοθετήσουν τα δέντρα του σχολείου τους, να τα φυτέψουν, να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος βρέθηκε στο σημείο, όπου φύτεψε δέντρα και συνομίλησε με τα παιδιά και τους δασκάλους τους. Ο κ. Θωμάκος κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης δήλωσε: «Είναι μια άψογα οργανωμένη αναδάσωση στους πρόποδες της Πεντέλης. Σε μικρό χρονικό διάστημα βρεθήκαμε τρεις φορές όλοι μαζί με τον ΣΠΑΠ και τον ΣΚΑΙ, να φυτέψουμε δέντρα και να συμβάλλουμε στην ελπίδα ότι το πανέμορφο δάσος που χαρήκαμε και προλάβαμε εμείς και οι γονείς μας, θα ξαναζωντανέψει και θα το χαρούν και τα παιδιά μας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε κοντά μας για δεύτερη φορά μαθητές σχολείων, ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα για τον νεανικό εθελοντισμό. Ένα ευχαριστώ στους εργαζομένους του Δήμου Κηφισιάς και του ΣΠΑΠ οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμο κοινωνικό έργο του».
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, o Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου Θανάσης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Σπάτων Αρτέμιδας και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Γιώργος Παπαδόπουλος και ο δασολόγος του Δασαρχείου Πεντέλης, Κώστας Μούγιος.
Στη Αναδάσωση συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία: 1o Λύκειο Νέας Ερυθραίας, καθώς και τα Ιδιωτικά σχολεία Εκπαιδευτήρια Δούκα, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη και Ιόνιος Σχολή, ενώ την δράση από την πλευρά του Δήμου Κηφισιάς οργάνωσαν ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός καθώς και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας.