Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και οικογενειών από τον Δήμο Κηφισιάς

Ομόφωνα ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, (συνεδρίαση δια περιφοράς, 8/4/2020), οικονομικές ελαφρύνσεις για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές λόγω του κορονοιού Covid-19 αλλά και για απαλλαγές τροφείων για όσο διάστημα μένουν κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί , με εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου.

Το πακέτο των εκτάκτων οικονομικών ελαφρύνσεων, επεξεργάστηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Αυλήτης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Οικονομικών. «Στηρίζουμε τους επαγγελματίες και τις οικογένειες οι οποίες πλήττονται από τα απαραίτητα μέτρα που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ευχαριστώ όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Οικονομικών για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ευάγγελος Αυλήτης.

Ειδικότερα ψηφίστηκαν:

-Αναβολή – παράταση καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπολειτουργούν, έως 31/08/2020.

Σύμφωνα με την Απόφαση Δ.Σ: 102/08-04-2020, για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν μόνον για υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (“delivery”) ή πώλησης σε περαστικούς (“take away”), αναβάλλεται-παρατείνεται η καταβολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, έως 31/08/2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική
https://www.kifissia.gr/sadk/

-Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Επίσης προβλέπεται συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά, εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Σύμφωνα με την Απόφαση Δ.Σ: 101/08-04-2020, οι επιχειρήσεις που διέκοψαν και όχι αυτές που περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Επίσης, στην περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, προβλέπεται συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική
https://www.kifissia.gr/sadk/

- Η απαλλαγή των µισθωµάτων κυλικείων- καφέζαχαροπλαστείων που εκµισθώνει ο ∆ήµος για το διάστηµα ολικής παύσης λειτουργίας τους.

 -Η απαλλαγής πληρωµής τροφείων για τα παιδιά που φοιτούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθµούς του ∆ήµου Κηφισιάς λόγω εκτάκτων µέτρων αντιµετώπισης του κορωνοϊού COVIT-19.

Ο Δήμος Κηφισιάς στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών κι όλων των πολιτών του Δήμου μας που δοκιμάζονται αυτή τη περίοδο.