Κοπή και γενική συνέλευση Άστεως Αιγυπτιωτών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27.1.2019 η ετήσια ΓΣ μετά κοπής Βασιλόπιτας, τιμητικών διακρίσεων και αρχαιρεσιών για νέο ΔΣ & ΕΣ του Συνεταιρισμού μας στη φιλόξενη αίθουσα «Εκδηλώσεων του ΑΣΤΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ».

Εκτός των Μελών μας τίμησαν με τη παρουσία τους εκ των προσκληθέντων: Ο Δήμαρχος Γ. Θωμάκος μετά των Δημ. Συμβούλων Ε. Κούτση, Ι. Παντελεάκη, Ν. Χιωτάκη, Π. Ραυτόπουλο, Δ. Λιανό, Γ. Σκορδίλη, Γ. Παπαδόπουλο & Κιν. Συμβ. Λ. Δραγώνα, οι Πρόεδροι Συλλόγων «Τροβαδούρων» Ο. Καλού και «Κάτω Κηφισιάς» Θ. Κοτόπουλος, οι κύριοι Ι. Μελάς και Λ. Ρακιτζής ως και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ.

Μετά την εκλογή των Προεδρείων της ΓΣ & Εφορευτικής Επιτροπής  των αρχαιρεσιών και το καλωσόρισμα των παρισταμένων ακολούθησε προ των θεμάτων της ΗΔ η ανάγνωση επιστολής παραιτήσεως και μη συμμετοχής στις αρχαιρεσίες για προσωπικούς λόγους του από το 1989 διατελέσαντος Προέδρου του ΔΣ κ. Γεωργίου Οικονομίδη.

Σε κλίμα συγκινήσεως τόσο ο Προεδρεύων της ΓΣ κ. Μ. Μάστρακας μετά των παρισταμένων Μελών του Συνεταιρισμού όσο και οι καλεσμένοι εκ του Δήμου και Συλλόγων έπλεξαν το εγκώμιο για την επί 30 χρόνια σημαντική και ανιδιοτελή προσφορά του. Επίσης η ΓΣ ομόφωνα και με χειροκροτήματα ενέκρινε την πρόταση όπως το νέο ΔΣ του απονείμει τιμής ένεκεν τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των διατελεσάντων Προέδρων και Μελών ΔΣ & ΕΣ.

Ακολούθησε η εξέταση των θεμάτων της ΗΔ ήτοι: πεπραγμένα & έγκριση ισολογισμού 2018 - προϋπολογισμού 2019, απαλλαγή ΔΣ μετά από σχετικό έλεγχο της ΕΣ, τιμητική διάκριση στον σπουδαστή Μάρκο Γαδ, κοπή της Βασιλόπιτας με τυχερό τον κ. Γ.  Κούρτελη και αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ / ΕΣ στην 3ετία 2019 – 2012 που διεξήχθη άψογα με πλήρη τάξη.

 Μετά το πέρας της ψηφοφορίας και την τυπική επικύρωση των αποτελεσμάτων ακολούθησε την Τετάρτη 30.1.2019 η σύσταση σε σώμα του νέου ΔΣ & ΕΣ μετά από πρόσκληση του πρωτεύσαντος κ. Π. Αποστολάκου.

Ακολούθησε λίαν εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και επισημάνσεων για την ανάθεση των καθηκόντων ως προβλέπεται στο Καταστατικό μας και προέκυψαν τα ακόλουθα:

Για το ΔΣ Πρόεδρος: Μ. Μάστρακας, Αντιπρόεδρος: Α. Μπακάλης, Γ. Γραμματεύς: Π. Αποστολάκος, Ταμίας: Ι. Τόλιος και Σύμβουλοι: Μ. Δεληπαράσχου, Κ. Τσιριγκούλη και Ι. Σταματίου.

Για το ΕΣ Πρόεδρος: Ι. Γαδ και Μέλη: Α. Κιούση, Ν. Μολιώτης.

Η φωτογραφία είναι από το site kifisianews.gr