Κοινή Σύσκεψη των ΔΣ Κηφισιάς και Διονύσου για τα Διόδια

Κοινή συνεδρίαση Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου, Κηφισιάς και φορέων ενάντια στα πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο που θα λειτουργήσουν το 2018

Την Πέμπτη 21.07.2016, στις 6:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς, στο Πολιτιστικό κέντρο Αγ. Στεφάνου (Πεντζερίδη 3), με θέμα την αντίθεση στην τοποθέτηση ΔΙΟΔΙΩΝ στους κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Η κοινή συνεδρίαση

Η συνεδρίαση αποφασίσθηκε ομόφωνα σε Διαπαραταξιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Δημαρχείο Διονύσου, σε συνεννόηση με το δήμαρχο Κηφισιάς. Αποφασίστηκε να προσκληθούν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς σε κοινή ανοιχτή σύσκεψη με θέμα «Σταθμοί πλευρικών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης».

Στην κοινή σύσκεψη θα προσκληθούν επίσης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και της Β΄ Αθηνών, η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Πέτρος Φιλίππου και Γιώργος Καραμέρος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και οι δημότες, οι σύλλογοι και οι φορείς των δύο Δήμων.

Η παρουσία μας στη συνεδρίαση είναι απαραίτητη. Η από κοινού έκφραση της κατηγορηματικής αντίθεσης Δημοτικών Συμβουλίων, φορέων και δημοτών όχι μόνο στην τοποθέτηση διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης αλλά και παντού, η άμεση τροποποίηση του σχετικού Νόμου 3555 / 2007, η κατάργηση του νόμου Βορίδη που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια και το άμεσο σταμάτημα των σχετικών διώξεων, είναι πλέον επείγουσα ανάγκη. Γιατί σήμερα παίζονται όλα,αύριο θα είναι αργά.

Διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο το 2018

Σύμφωνα με γραπτή απάντηση απάντηση του υπουργού κου Σπίρτζη σε ερώτηση στη Βουλή της κας Εύης Χριστοφιλοπούλου, βουλευτού Αττικής,"η έναρξη λειτουργίας των σταθμών Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου μετατίθεται για το τέλος της Περιόδου Μελετών Κατασκευών και συγκεκριμένα για το τέλος του έτους 2018".