ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΛΤΟΣ

Ο κορυφαίος προπονητής αλμάτων διεθνώς και προπονητής του χρυσού μας Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι βρέθηκε δίπλα σε νέα παιδιά του Δήμου Κηφισιάς που προσήλθαν και αγωνίστηκαν στην αθλητική- εκπαιδευτική εκδήλωση «Κάντο όπως ο Μίλτος» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στο «Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων  Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου, από τα σχολεία του Δήμου μας, αυριανοί αθλητές του άλματος εις μήκος αγκάλιασαν την εκδήλωση και γέμισαν το Ζηρίνειο Στάδιο με τα χαμόγελά τους. Οι καλές επιδόσεις των παιδιών επιστέγασμα των προσπαθειών τους, ενθουσίασαν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους που στήριξαν τις προσπάθειές τους.

Δίπλα  στα παιδιά του Δήμου μας βρισκόταν συνέχεια ο Γιώργος Πομάσκι. Με εμψυχωτικά λόγια: αλλά και με πράξεις. Ο έμπειρος προπονητής ήταν έτοιμος να προσφέρει με την απλότητα που τον διακρίνει όπου χρειαζόταν. Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την αφοσίωσή του στο αγώνισμα  όταν με δική του πρωτοβουλία διόρθωσε την άμμο στο σκάμμα για να μπορέσουν τα  παιδιά να κάνουν τα άλματά τους υπό τις καλύτερες συνθήκες.  Ο προπονητής των επιτυχιών δεν παρέλειψε να επισημάνει στα παιδιά ότι δεν θα πρέπει να ξεχνούν και τα μαθήματά τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αύριο.

Την ευκαιρία να μοιραστούν τη χαρά των παιδιών του Δήμου μας είχαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαργαρίτα Βάρσου, ο πρώην Πρωταθλητής Ευρώπης Εφήβων Γιώργος Βαμβακάς, το μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας»-νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κασναφέρης. Αφού παρακολούθησαν την εκδήλωση επιβράβευσαν για τις επιδόσεις τους τα παιδιά με αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκό πρόγραμμα BEACTIVEHELLAS της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας-Θρησκευμάτων- Αθλητισμού και μετά από πρόταση του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δ. Βικέλας» το οποίο και υλοποίησε την εκδήλωση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στον Μίλτο Τεντόγλου και προσέφερε στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αγωνιστούν στο άλμα εις μήκος.  

Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει πάντα τόσο όμορφες και ξεχωριστές εκδηλώσεις.