ΚΑΝ´ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΛΤΟΣ

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος BEACTIVEHELLAS και του Υπουργείου Παιδείας - Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής με Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γεώργιο Μαυρωτά, διοργανώνουν την Κυριακή το πρωί 19 Νοεμβρίου 2023, στο ´Ζηρίνειο´ Δημοτικό Στάδιο, την Αθλητική Εκδήλωση «Καν´το όπως ο Μίλτος».

Η Εκδήλωση διοργανώνεται προς τιμήν του Έλληνα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Μιλτιάδη Τεντόγλου και απευθύνεται στις μαθήτριες και στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων του Δήμου μας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με το αγώνισμα του Κλασικού αθλητισμού Άλμα εις Μήκος.

Στόχος του προγράμματος BEACTIVE που σημαίνει «ΚΙΝΗΣΗ-ΑΣΚΗΣΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ», είναι να δώσει κίνητρο στη συμμετοχή και όχι στη διάκριση, να συνδυάσει το παιχνίδι με την άσκηση και τη γνωριμία με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του αθλήματος εστιάζοντας στην οικογένεια και κυρίως στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ευγενή άμιλλα, στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη, συμβάλλοντας στη διάδοση του φίλαθλου πνεύματος και του Ολυμπιακού ιδεώδους με την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου διαβίωσης.

Σε αυτή τη δράση, θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά της παρουσίας του της Προέδρου του Συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Πρέσβειρας του Προγράμματος BEACTIVE κυρίας Βούλας Ζυγούρη και του Εθνικού Συντονιστή του Προγράμματος κ. Διονύση Καρακάση.

Η εν λόγω δράση με την συμμετοχή των Σχολείων, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Διοργανωτές, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία και τη χαρά στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να ‘’συναγωνισθούν’’, αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία και γνώση.