Καλή σχολική χρονιά εύχεται ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος

Ημέρα εκκίνησης της σχολικής χρονιάς σήμερα και από νωρίς γέμισαν οι αυλές των μονάδων με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου. Ο κ. Θωμάκος παρέστη κατά την τελετή του Αγιασμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, στο 1o Δημοτικό Νέας Ερυθραίας και στο Λύκειο Νέας Ερυθραίας.

Ο κ.  Θωμάκος ευχήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή σχολική χρονιά με δύναμη, έμπνευση, υπομονή και αλληλεγγύη. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε ότι η καλή παιδεία στηρίζεται σε σύγχρονα σχολεία κάτι που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας αλλά και της Δημοτικής Αρχής ιδιαίτερα για την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων. Ο Δήμος Κηφισιάς θα σταθεί και φέτος στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει στην άμεση επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος προκύψει και να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων του Δήμου. Ήδη πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ενισχύθηκε η υλικοτεχνική υποδομή σε σχολικά συγκροτήματα και η δημοτική αρχή είναι στην διάθεση των Διευθυντών των Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων, της Επιτροπής Παιδείας, των Σχολικών Επιτροπών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για στενή συνεργασία και νέες επισημάνσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή εργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια του Δήμου, ενώ θα ξεκινήσει και δεύτερη εξωτερική εργολαβία.

Τέλος ο κ. Θωμάκος είπε πως ο Δήμος Κηφισιάς θα αγρυπνεί και θα επεμβαίνει όπου χρειάζεται, τονίζοντας πως προβλήματα προκύπτουν αλλά όταν αντιμετωπίζονται με νηφαλιότητα και συνεργασία μακριά από αντιπαραθέσεις και  φιλονικίες πάντα επιλύονται.

Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους  γονείς των σχολείων της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης βρέθηκαν αντιδήμαρχοι,  δημοτικοί σύμβουλοι,  πρόεδροι και μέλη των Σχολικών Επιτροπών ΔΕΠ, Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, πρόεδροι και μέλη των Δημοτικών Ενοτήτων, προκειμένου να ευχηθούν «καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».

Χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Αγιασμός 4ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς

Αγιασμός 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας

Αγιασμός Δημοτικού Σχολείου Εκάλης

Αγιασμός 2ου και 3ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας

Αγιασμός 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς

Αγιασμός 1ου Λυκείου Κηφισιάς

Αγιασμός Λυκείου Νέας Ερυθραίας