Θεοφάνεια στην Κηφισιά: Ο Tίμιος Σταυρός στα χέρια ενός Παραολυμπιονίκη

Ο Εορτασμός των Θεοφανείων  στο πάρκο Κεφαλαρίου στην Κηφισιά σηματοδότησε ένα ελπιδοφόρο,  φωτεινό ξεκίνημα όχι μόνο για τη νέα χρονιά  αλλά και για τη θητεία του νέου Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά. Τον Τίμιο Σταυρό, που έριξαν στα καταγάλανα νερά της λίμνης του Άλσους ο πρωτοσύγγελος αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος και ο νεο-εκλεγείς Δήμαρχος, στην πρώτη του εμφάνιση σε επίσημη γιορτή του Δήμου, «έπιασε» ο παραολυμπιονίκης πρωταθλητής του στίβου Μιχάλης Σεΐτης, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλη τιμή για την πόλη.

Η γιορτή των Θεοφανείων τελέστηκε σε ένα υπέροχο και προσεγμένο καταπράσινο περιβάλλον, στο ηλιόλουστο Άλσος Κεφαλαρίου, όπου τα εντυπωσιακά δέντρα και τα υπέροχα αλλά και εξαιρετικά φροντισμένα φυτά συνέθεσαν ένα φόντο μοναδικού φυσικού κάλλους, αναδεικνύοντας μία ανανεωμένη και ιδιαίτερα θετική εικόνα του Δήμου.

Στον Αγιασμό των Υδάτων στο Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, σε μία από τις πιο όμορφες γιορτές της Ορθοδοξίας, παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς και πλήθος κόσμου που εκμεταλλεύτηκε τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και παρακολούθησε με ευλάβεια τη δοξολογία. Παρόντες ήταν και οι κηπουροί και οι επιστάτες του Άλσους, υπεύθυνοι για την εξαιρετική του εικόνα, η οποία απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια όλων των παρευρισκόμενων.

Δίπλα στον νέο Δήμαρχο  Βασίλη Ξυπόλυτά, βρέθηκαν οι νεο-εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κος. Κωστής Χατζηδάκης, ο  Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κος. Δημήτρης Καιρίδης καθώς επίσης και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα. Λουκία Κεφαλογιάννη.

Η  Φιλαρμονική ορχήστρα  του  Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Χίου, συνόδευσε τον Σταυρό από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Λίμνη του Άλσους Κεφαλαρίου.