Η ΠΡΟΝΟΗ Κηφισιάς πήγε Θησείο για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 26ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Την Τρίτη 3.7.18 πραγματοποιήθηκε στο Θησείο η κεντρική εκδήλωση των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και του Τομέα Εφαρμογών Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ για το φετινό εορτασμό της 26ης Ιουνίου: ¨Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών¨.
Το σύνθημα ήταν: ¨η Πρόληψη πάει Θησείο…¨ και είχε ως σκοπό την ενημέρωση του πληθυσμού με διαδραστικά περίπτερα και διαδραστικές παρεμβάσεις!
Το Θησείο γέμισε χρώματα, γέλια και κίνηση σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Τομέα Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ, το Κέντρο Πρόληψης ¨ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ¨ και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και των Κέντρων Πρόληψης ¨ΠΡΟΝΟΗ¨ και ¨ΑΡΓΩ¨.
Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, λιλιπούτειος ή και μεγαλύτερος στην ηλικία είχε την ευκαιρία μέσα από τη συμμετοχή του σε αμφίδρομες δραστηριότητες να ενημερωθεί από τους εξειδικευμένους επιστήμονες και τους εγκάρδιους εθελοντές του Κ.Π ¨ΠΡΟΝΟΗ¨ για το παρεχόμενο έργο των Κέντρων Πρόληψης στην Αττική. Και στη συνέχεια να μεταφέρει το μήνυμα της ημέρας κρατώντας ένα μπαλόνι, αποκτώντας μια οικολογική τσάντα, με πρωτότυπο face painting και γράφοντας τις δικές του προτάσεις για την πρόληψη, στα χάρτινα φύλλα ελιάς που ξεκίνησαν να ¨καλλιεργούνται¨ με φροντίδα και σεβασμό για να αναπτυχθούν στη συνέχεια!
Όλοι μαζί επίσημοι και ανεπίσημοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν προτεραιότητα στα παιδιά, παρέχοντας τους την δυνατότητα να τα ακούσουν και να καταγράψουν τις ιδέες του για ένα κόσμο καλύτερο, επάνω στα δεκάδες χάρτινα καραβάκια που ξεκίνησαν από χθες να ¨ταξιδεύουν¨ σε όλη την Ελλάδα!
Αυτό που θα θέλαμε να κρατήσουμε και να μοιραστούμε από τον εορτασμό της ημέρα είναι η προτροπή του ΟΗΕ με το σύνθημα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών: «Άκου πρώτα – Το να ακούς τα παιδιά και τους νέους είναι το πρώτο βήμα για να τους βοηθήσεις να μεγαλώσουν υγιείς και ασφαλείς».
Ας το μεταφέρουμε παντού όλοι μας και κυρίως ας το κάνουμε πράξη! Τα παιδιά το αξίζουν! Και όλη αυτή η διαδικασία διευκολύνει και τους γονείς, αφού δεν χρειάζεται να ανακαλύψουν ένα μαγικό ή δύσκολο τρόπο για να βοηθήσουν τα παιδιά. Η λύση είναι αυτή και είναι απλή και ανακουφιστική! 
Η πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», κ. Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα, ευχαριστούν θερμά όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες για την υλοποίηση της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παρεχόμενο έργο του Κ.Π ¨ΠΡΟΝΟΗ¨ στο τηλ. 2108082673, στο e-mail: info@pronoi.org.gr και στην ιστοσελίδα: www.pronoi.org.gr.