Η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς

06Μάιος

Η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς ετοιμάζεται για την επανέναρξη των σχολείων του Δήμου μας με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της υγείας της μαθητικής κοινότητας -μαθητών, καθηγητών και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τα δεδομένα που καθορίζονται από τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση του ιού.
Σήμερα πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σχολείων -ξεκινώντας από τα Λύκεια που θα μπουν πρώτα σε λειτουργία και προχώρησαν και σε Γυμνάσια του Δήμου μας.
Στις σχολικές τάξεις έχουν τοποθετηθεί κλειστά καλαθάκια απορριμμάτων και αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα. Επίσης στα σχολεία έχουν δοθεί υλικά προστασίας (μάσκες και γάντια) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εάν κριθεί απαραίτητο από τους Διευθυντές των σχολείων.
Mε το άνοιγμα των σχολείων έχει προγραμματιστεί η ενίσχυση της καθαριότητας τους με επιπλέον προσωπικό, για απολύμανση ειδικών επιφανειών όπως πόμολα, πόρτες, βρύσες, χερούλια κ.α Στην πρωινή βάρδια θα εργάζονται δύο καθαρίστριες ενώ μετά το κλείσιμο του σχολείου, τρίτο άτομο από τη Διεύθυνση Καθαριότητας θα πραγματοποιεί καθαρισμούς των χώρων.

Τις εργασίες προετοιμασίας των σχολικών μονάδων για την επαναλειτουργία τους συντόνισε ο Πρόεδρος των σχολικών Σχολικών Επιτροπών Δήμου Κηφισιάς Α/βάθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Νικήτας Κόκκαλης.

Φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου