Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του Αντιδημάρχου Εκάλης Εμμανουήλ Μαρκεσίνη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπου Σαχίνη, του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιου Τόσιου, του Γενικού Διευθυντή Αποχέτευσης Κωνσταντίνου Βουγιουκλάκη και της Γενικής Διευθύντριας Πελατών Στέλλας Πολιτάκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κηφισιάς σχετικά με τη διαχείριση των έργων που προκύπτουν από την προγραμματική σύμβαση ΕΥΔΑΠ - Δήμου, για την τιμολόγηση του τέλους χρήσης υπονόμου, τις χρεώσεις των κατοικιών που δεν είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο της αποχέτευσης, θέματα που απασχολούν και τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη.
• Το τέλος χρήσης υπονόμου: Ζητήθηκε από την ΕΥΔΑΠ, η παράταση της 6μήνης διορίας (από την κατασκευή του αγωγού) μετά το πέρας της οποίας ξεκινά η χρέωση των παρόδιων ιδιοκτησιών ανεξαρτήτως εάν είναι συνδεδεμένες ή όχι στο δίκτυο. Ζητήθηκε ο συμψηφισμός των υφισταμένων χρεώσεων με μελλοντικές όταν κι εφόσον οι οικίες ενωθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης.
• Ζητήθηκε η επανεξέταση της τιμολόγησης του νερού του ποτίσματος των κήπων το οποίο χρεώνεται ως αποχετευόμενο από την ΕΥΔΑΠ. Η εταιρεία απάντησε πως εξετάζει το θέμα και θα εισάγει νέες τιμολογήσεις.
• Συζητήθηκε ο αυτόματος υπολογισμός της έκπτωσης 52% σε όλες τις κατοικίες της Δ.Ε. Εκάλης χωρίς αίτηση και αυτοψία εφ΄ όσον από την πολεοδομική νομοθεσία προκύπτουν κήποι άνω των 200 μ2 σε κάθε κατοικία.
• Οι μεγάλες εργολαβίες ολοκλήρωσης αγωγών αποχέτευσης που προκύπτουν από την προγραμματική σύμβαση ΕΥΔΑΠ – Δήμου να επεκταθούν και να περιλάβουν περισσότερες συνδέσεις κατοικιών. Τον Μάιο θα ξεκινήσει η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης.
Τέλος, από την ΕΥΔΑΠ εκφράστηκε η βούληση να περιέλθουν στην εταιρία όλα τα δίκτυα ύδρευσης της Αττικής.