ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον Δήμο μας με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ» υλοποιείται σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος Κηφισιάς με την ΕΥΔΑΠ. 

Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο που έρχεται να δώσει λύση σε πολλές γειτονιές και βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη, με την παρακολούθηση της Τεχνικής Υπηρεσίας , όπως προβλέπεται στην Προγραμματική σύμβαση.

Αφορά στην επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 3.300 μέτρων, με ταυτόχρονη κατασκευή συνδέσεων των ακινήτων στο δίκτυο αποχέτευσης με χρέωση των ιδιοκτητών.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευασθεί τα παρακάτω τμήματα του έργου:

ΟΔΟΣ ΑΝΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΛΗΣ
ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΛΗΣ

Ο Δήμος Κηφισιάς μέσω της εν λόγω σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ  πρόκειται να ικανοποιήσει χρόνια απαίτηση κατοίκων της περιοχής Αλωνίων για κατασκευή  δικτύου ακαθάρτων ώστε να διευθετηθούν τα προβλήματα αποχέτευσης των ακινήτων τους. Στην εργολαβία έχουν ενταχθεί τμήματα οδών όπως η οδός Άνδρου και οι γύρω οδοί των οποίων η στενότητα απαιτεί κατασκευή με την ειδική μέθοδο της ωθούμενης συστοιχίας σωλήνων ( pipe jacking )  καθώς και ακριβή αποτύπωση των λοιπών υπογείων δικτύων ( Ο.Κ.Ω.) πριν την έναρξη των εργασιών.