ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Η φετινή έκθεση Αγιογραφίας που αποτελεί θεσμό για τον Δήμο μας που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, άνοιξε τις πύλες της με οικοδέσποινα την δασκάλα Αγιογραφίας Μαρία Καρδαρά στη Βίλα Κώστα, ακριβώς την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής ( των Αγίων ) που αποτελεί κορυφαίο γιορτινό γεγονός για την Χριστιανοσύνη.

Στην διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιηθήκαν διαδικτυακές ομιλίες ενώ προβλήθηκε  και ντοκιμαντέρ για την ζωή και τον Βίο των δύο Αγίων. Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Ντέτσικας του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ερυθραίας με την  κατανυκτική ομιλία , ζέστανε τις καρδιές όλων.

Εκθέματα, εικόνες Βυζαντινές, Συνθέσεις και θρησκευτική ζωγραφική έκλεψαν το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού.

 Σημαντική και η προσφορά μαθήτριας του Εργαστηρίου Αγιογραφίας καθώς εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου,  λαχνοθέτηθηκε υπέρ του παρεκκλησιού του Αγίου Νεκταρίου  Κάτω Κηφισιάς χάρη και στον σύλλογο Κεφαλαρίου.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να τιμήσουν και να συγχαρούν την κα Καρδαρά και τους εκθέτες, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κεχρής, ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Χρήστος Λαχανάς κ.α.