ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΉΡΩΕΣ ΤΟΥ ’40 ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Κέννεντυ, από μαθητές και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η Κηφισιά είναι η πόλη του ένδοξου «ΟΧΙ»!. Εδώ ακούστηκε το ΟΧΙ. Η Ελλάδα δεν παραδόθηκε ποτέ. Αυτό το ιστορικό πλεονέκτημα αποτελεί έμπνευση για τα νέα παιδιά προκειμένου να παρελάσουν με ψηλά το κεφάλι. Η  Εθνική Παλιγγενεσία του 21 και το Έπος του 40 είναι κορυφαίες στιγμές του Ελληνισμού, με θριάμβους τους οποίους διαδέχθηκαν εμφύλιοι διχασμοί. Ο σύγχρονος πατριωτισμός δεν είναι να πιάσουμε λόγχες και να φωνάξουμε αέρα αλλά να αποβάλουμε τις άγονες διαιρέσεις και να εργαστούμε όλοι μαζί με ομόνοια και αλληλεγγύη.

Για τη Δημοτική Ενότητα Εκάλης, στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Αχιλλέας Κουρέπης.

Στεφάνια κατέθεσαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης Πέτρος Σφηκάκης.

Στις καταθέσεις στεφάνων παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαργαρίτα Βάρσου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων εκπαιδευτικοί και πολίτες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με τη παρέλαση στην  Πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς.

Το συντονισμό των  εκδηλώσεων επιμελείται η Δημοτική Σύμβουλος- Εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη, με την βοήθεια της υπαλλήλου Έφης Κολέκα. Τελετάρχης στην κατάθεση στεφάνων ο  Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας»  Παναγιώτης Πάλλης.

 

φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου