Εκδήλωση – αφιέρωμα για την «ημέρα της γυναίκας» στο Δημαρχείο Κηφισιάς

12Μαρ

Εκδήλωση – αφιέρωμα για την «ημέρα της γυναίκας» στο Δημαρχείο Κηφισιάς

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 ο Εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου. «H ομορφιά, η γλυκύτητα η αρμονία είναι η ίδια η Γυναίκα» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κηφισιάς. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε πως δυστυχώς ακόμα και σήμερα πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών δεν έχουν εξαλειφθεί την ίδια ώρα που οι γυναίκες καλούνται να συνδυάσουν πολλαπλούς ρόλους όπως αυτούς της μητέρας, της συζύγου, της γυναίκας, της εργαζόμενης. Ευχαρίστησε την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας που με πρωτοτυπία συνδύασαν το δυναμικό των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών για την εκδήλωση τιμής για τις γυναίκες. Αναφέρθηκε στις δύο εκθέσεις που κοσμούσαν την αίθουσα της φωτογραφίας των μελών των ΚΑΠΗ, αλλά και των κολάζ και ζωγραφικής των λιλιπούτειων φίλων μας από τους Παιδικούς Σταθμούς, τονίζοντας την έμπνευση και την δημιουργικότητα που τις διέκρινε.


Oυσιαστική συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας», ήταν το μήνυμα στο οποίο εστίασε την ομιλία του ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος, Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής! Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εργάτριες στις βιοτεχνίες ενδυμάτων στη Νέα Υόρκη που πριν από 156 χρόνια έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν. Καλύτερα μεροκάματα, λιγότερες ώρες και πιο ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς». Ο κ. Καραμέρος κλίνοντας την ομιλία του τόνισε πως η ημέρα της γυναίκας είναι μέρα σκέψης και δράσης γιατί δεν είναι ούτε το φύλο, ούτε το χρώμα, ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους. Πρόσθεσε δε πως « Οι γυναίκες πρέπει να οικοδομήσουν αυτή την αντίληψη, αφού ως μητέρες είναι οι πρώτοι φορείς μηνυμάτων κουλτούρας, νοοτροπίας και κάθε αλλαγής».


«Οι γυναίκες γιορτάζουν κάθε μέρα. Ευχαριστώ τους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης για τις ώρες που αφιέρωσαν προκειμένου να δείξουν την αγάπη τους στις γυναίκες» τόνισε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών Γιάννης Παντελεάκης.


Πλούσιο και ευρηματικό ήταν το οπτικοακουστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης με βίντεο παρουσίασης γυναικών που στιγμάτισαν τον κόσμο όπως Edith Piaf, Coco Channel, Evita Peron, Μαρία Κάλλας, Nina Simone, Aretha Franklin, Μελίνα Μερκούρη, Dr Ana Aslan. 
Ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, την οποία επιμεληθήκαν οι εκπαιδευτικοί των Παιδικών Σταθμών. Συμμετείχαν 60 παιδιά από τους παιδικούς Σταθμούς και 40 μέλη των ΚΑΠΗ. Το παιδικό πνεύμα και ο αυθορμητισμό των μικρών παιδιών έδενε αρμονικά με την ωριμότητα των μεγάλων παιδιών στοιχεία που έδιναν ζωντάνια και παλμό στην παράσταση. Το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο και θαύμασε την δουλειά που γίνεται στις δομές του Δήμου μας.
Η καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν της κα Ντέπης Σακελλαρίου. 
Τα μικρά και μεγάλα παιδιά του Δήμου μας απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ξέρουν να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη τους στις γυναίκες!!!