Εγκατάσταση οικολογικών κάδων απορριμμάτων για χρήση από Α.μ.Ε.Α.

Καινούργιοι κάδοι ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων, ειδικοί και για άτομα με αναπηρία, εγκαθίστανται σε τρία σημεία του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου για δημιουργία δικτύου  προσβασιμότητας των πολιτών με αναπηρίες.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού Ζέτη Κασιμάτη δήλωσε:

«Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου ο Δήμος μας προμηθεύτηκε τρεις συστοιχίες που αποτελούνται από  κάδους ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων, ειδικοί και για άτομα με αναπηρία. Οι εν λόγω κάδοι είναι συνδεδεμένοι με ειδικό  σύστημα, ώστε να ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού από άτομα με αναπηρίες ενώ παράλληλα είναι και οικολογικοί λόγω της λειτουργίας τους με ρεύμα από φωτοβολταϊκά πάνελ. Οι κάδοι τοποθετούνται κοντά σε ράμπες Α.μ.Ε.Α. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Η χωρητικότητα (σε lt) των κάδων είναι 1100 λίτρα.  Σύμφωνα με τα  τεχνικά τους χαρακτηριστικά η  όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ενώ μέσω ειδικού αυτοματισμού που ενεργοποιεί το σύστημα μόνο κατά την χρήση εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Το σύστημα ασφάλισης κάδου/κάδων είναι φιλικό προς το προσωπικό αποκομιδής του Δήμου, ενώ η εξάρτηση του καπακιού στο σταθερό πλαίσιο του συστήματος και όχι στον κάδο, εξασφαλίζει την αποφυγή τυχόν ζημιάς τόσο στο καπάκι όσο και στα οχήματα περισυλλογής και πλύσης κάδων του Δήμου που μπορεί να προκληθεί από αμέλεια του χειριστή κατά την τοποθέτηση του κάδου στον ανυψωτικό μηχανισμό του φορτηγού.

Η πολιτική αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σε μια σειρά δράσεων και έργων προς την κατεύθυνση δημιουργίας δικτύου   προσβασιμότητας Α.μ.Ε.Α.