Εγκαινιάστηκε η 65η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Εγκαινιάστηκε η 65η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

65 χρόνια Ανθίζουμε Μαζί

 

Στο καταπράσινο και γεμάτο ανοιξιάτικες ευωδίες Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, η οποία θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου 2019.

Την λαμπρή τελετή εγκαινίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 τίμησαν με την παρουσία τους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, της Εκάλης αλλά και επισκέπτες οι οποίοι απήλαυσαν μια μαγευτική βραδιά στην ομορφότερη εαρινή γιορτή της πόλης μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς. Ακολούθησε  η τέλεση του Αγιασμού, από τον Γενικό  Αρχιερατικό Επίτροπο,  π. Χρίστο Κυριακόπουλο, ο οποίος  μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη για τη συνέχεια του ιστορικού θεσμού της Κηφισιάς.

          Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ευχαρίστησε και συνεχάρη όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση ενώ κάλεσε τους πολίτες να την επισκεφτούν. «Στον Δήμο μας μετατρέπουμε την παράδοση σε δυναμική τεχνογνωσία. Οι κηπουροί των παλιών αρχοντικών είναι οι παππούδες των σημερινών φυτωριουχων και παραγωγών. Στο Άλσος Κηφισιάς ανθίζει η καινοτομία, η ελπίδα και η αισιοδοξία. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε επίσης στην Ανθοκομική έκθεση χαρακτηρίζοντας την, πολυδιάστατο γεγονός, όχι μόνο για την ανθοκομία και την γεωργία, αλλά και για το περιβάλλον, την ευζωια, την κοινωνική οικονομία, την βιώσιμη αλλά και πρωτογενή ανάπτυξη μας. «Ο Δήμος μας, προικισμένος από το θεό και τη φύση, οφείλει και αγρυπνεί πάντα για την προστασία του περιβάλλοντος και κατ’επεκταση δραστηριοποιείται πλέον συστηματικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην αειφορια. Συμμετέχει σε δράσεις για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αντικαθιστά τους λαμπτήρες με led, εξοικονομεί ενεργεία στα κτήρια του και στα σχολεία με έξυπνες εφαρμογές, εισάγει σε συνεργασία με τα συνοικιακά συμβούλια ενεργειακές κοινότητες κατοίκων».

Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Νικόλαος Αντώνογλου στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κηφισιάς για την τιμητική πρόκληση και μετέφερε τον θερμό χαιρετισμό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη. « Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι βρίσκομαι σε μία έκθεση που την έχω γνωρίσει και σαν επισκέπτης αλλά και σαν εκθέτης» τόνισε και συμπλήρωσε πως η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου σαν μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ανθοκομίας.

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής κ. Γιάννης Παντελεάκης μίλησε για τις δράσεις και το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα της 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης και προσκάλεσε τους επισκέπτες της να απολαύσουν την έκεθση και να βρουν το δικό τους ενδιαφέρον στα εκθέματα και τις εκδηλώσεις της. Ευχαρίστησε την Αντιπρόεδρο της Ανθοκομικής κα Έφη Κούτση, το άξιο προεδρείο της, τους έμπειρους υπαλλήλους της και τους συντελεστές της διοργάνωσης της έκθεσης.

Ένθερμους χαιρετισμούς για τον θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων συνοδευμένος από τους επίσημους καλεσμένους. Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Κηφισιώτικο ουρανό.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Εκπρόσωπος Προέδρου ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη-Βουλευτής ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου και Γιάννης Τσιρώνης, οι βουλευτές ΝΔ Νίκη Κεραμέως και Γιώργος Κουμουτσάκος, η Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ Εύα Καιλή, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ- Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Υποψήφιοι Βουλευτές όλων των κομμάτων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι όμορων Δήμων και του Δήμου Κηφισιάς, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόεδροι συλλόγων και τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.