Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης

Ολοκληρώθηκε η Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης από τον Σ.Π.Α.Π., το Δήμο Κηφισιάς και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στο Πεντελικό.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Βόρειας Αττικής εκπαιδεύονται στην προστασία του περιβάλλοντος και την εθελοντική δράση. Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), ο Δήμος Κηφισιάς και η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία μαθητική αναδάσωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην θέση «Κοκκιναρά» (τέρμα οδού Ξενίας) την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και είναι η 5η Δράση Αναδάσωσης του Συνδέσμου για το 2017.

Στη δράση συμμετείχαν Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία από τη Βόρεια Αττική. Οι μαθητές των σχολείων στα πλαίσια του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να υιοθετήσουν τα δέντρα του σχολείου τους, να τα φυτέψουν και, αργότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν.

Από το Δήμο Κηφισιάς στην δράση  συμμετείχε ομάδα μαθητών από το 1ο Λύκειο Κηφισιάς. Καθώς και οι  Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Παντελής Παπανικολόπουλος.

Με την δράση αυτή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.
Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας συμμετέχοντας σε αυτή την δεντροφύτευση.

Οι μαθητές των σχολείων απέδειξαν με την συμμετοχή τους ότι έχουν εμπεδώσει το πνεύμα του εθελοντισμού. Ο εξαιρετικός καιρός βοήθησε να πραγματοποιηθεί η δράση αναδάσωσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τα παιδιά να χαίρονται την αναδάσωση και την σύμπραξη ανάμεσα στον άνθρωπο και την φύση.