ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης με τίτλο «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία» ,με τη συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ ΠΡΟΝΟΗ

Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, , συνδιοργανώνουν διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για τις / τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων και  τους Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών/-τριών των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων περιοχής ευθύνης μας,  με τίτλο: «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας  στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία», την Πέμπτη 8/4/2021 και ώρες 18:00-20:00.

Την συνάντηση επιστημονικά υποστηρίζουν τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας -ΟΚΑΝΑ της περιοχής ευθύνης της  Δ/νσης μας: «Αργώ» των Δήμων Παπάγου Χολαργού - Αγ. Παρασκευής, «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς και «ΙΡΙΔΑ» του Δήμου Ν. Ιωνίας,  με ομιλίες και εισηγήσεις με την σειρά που ακολουθείται στο πρόγραμμα:

Ο κ. Χάρης Καραμπέτσος, Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων, Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Χολαργού Παπάγου - Αγ. Παρασκευής – ΟΚΑΝΑ με την ομιλία με τίτλο: «Η βία προς τον Άλλον -προβολή του "εχθρικού" εαυτού μας στην πανδημία του αόρατου εχθρού».

Η κ. Αρχοντούλα Αλεξάκη , Κονωνική Λειτουργός - Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, Στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» -ΟΚΑΝΑ, με την εισήγηση με τίτλο: «Η σημασία της  ψυχικής ανθεκτικότητας και η φροντίδα των  εκπαιδευτικών σε συνθήκες COVID-19».

Η κ. Πλεξίδα Ελένη, Ψυχολόγος ΜΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα» του Δήμου Ν.Ιωνίας –ΟΚΑΝΑ. με την εισήγηση με τίτλο: «Η  έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας στο ρόλο του γονιού σε καιρούς πανδημίας». 

Την Ημερίδα θα συντονίσει η Ειδική σύμβουλος για θέματα Πρόληψης Εξαρτήσεων από εξαρτησιογόνες ουσίες, ψυχικών εξαρτήσεων και εθισμού της Περιφέρειας Αττικής, Γεωργία Πίσπα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ
Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα πατήστε στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/7230984374?pwd=WXdCRm12ZU9lcFBtalN1VURKQ2NBUT09

Εναλλακτικά  ανοίγετε έναν  browser (google chrome, Mozilla Firefox κτλ) και πληκτρολογείτε www.zoom.us
Στην συνέχεια επιλέγετε το “join” που βρίσκεται πάνω δεξιά και ακολουθείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
Όταν σας ζητηθεί το “meeting id”, εισάγετε: 723 098 4374
Όταν σας ζητηθεί το "password", εισάγετε: 562840

Σας περιμένουμε!