ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μετέτρεψαν τον συμβολισμό της ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ σε Δράση και Αποτέλεσμα

Πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 05/06/2021 ο εθελοντικός καθαρισμός στα δάση του Κεφαλαρίου και του Οικολογικού Πάρκου Νέας Ερυθραίας ο οποίος διοργανώθηκε  από τον Δήμο Κηφισιάς και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Δεκάδες εθελοντές,  ανάμεσα τους και οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κηφισιάς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καθαρισμού, με μήνυμα «ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού, τηρώντας  όλα τα προληπτικά μέτρα για τον κορονοιό. Κατά τη διάρκεια της δράσης συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα απορριμμάτων (πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, κ.α.) ενώ απομακρύνθηκαν ξερά κλαδιά από τα δάση.

«Ευχαριστούμε τους εθελοντές για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας. Η συμμετοχή τους αποδεικνύει ότι όταν εργαζόμαστε από κοινού, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς κι εθελοντές, η προσπάθεια αυτή έχει θετικά αποτελέσματα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

«Ο Δήμος μας, ένας ιδιαίτερα προικισμένος τόπος ως προς το φυσικό περιβάλλον, καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες, με σκοπό να προστατεύσει το πολύτιμο αυτό κεφάλαιο. Η αύξηση του ποσοστού Ανακύκλωσης, η προστασία των δασών και η αναπλήρωση του φυτικού κεφαλαίου που χάθηκε, η προστασία των ρεμάτων ,των υδάτινων πόρων, η εφαρμογή της διαχείρισης των βιοαποβλήτων και η ανάκτηση υλικών με σκοπό την επαναφορά τους στην κυκλική οικονομία, αποτελούν για τον Δήμο μας πρωταρχικούς στόχους»  τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Εθελοντισμού Γιώργος Σκορδίλης.

Στη δράση συμμετείχαν πολίτες, εθελοντές, πρόσκοποι, εργαζόμενοι στο Πράσινο και την Πολιτική Προστασία.

Καθαρισμός στα δάση Φασίδερι και Καστρίτσας

Ο Δήμος Κηφισιάς μετά την κήρυξη της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης ανέθεσε σε ειδικό εργολάβο τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων. Από τις εργασίες του ιδιωτικού συνεργείου  120 φορτηγά έχουν συλλέξει περισσότερους από  250 τόνους  δασικής καύσιμης ύλης.  Με την αναγκαία επιχορήγηση του κράτους- έχει ήδη αιτηθεί ο Δήμος για τη χορήγηση της- θα καθαριστεί και το βαθύ δάσος από καθαριστές δάσους και υλοτόμους σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας.

φωτογραφίες -video Βαγγέλης Λουτριώτης