ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ Καθήκον μας η διαρκής περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το θάνατο της Ιφιγένειας Συγγρού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 τιμητική εκδήλωση και επιμνημόσυνη δέηση από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών,  για την ευεργέτιδα του. Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα. Χοροστάτησαν ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κατάρας και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Χρήστος Κυριακόπουλος.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ο οποίος εξέφρασε τη διαχρονική στήριξη του Δήμου Κηφισιάς στην προάσπιση του δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού.

Καθήκον μας είναι η διαρκής περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη διατήρηση και την προστασία του. Είναι ένας υπερπολύτιμος χώρος που επιδρά στη διαμόρφωση  του μικροκλίματος και καθορίζει την ποιότητα ζωής. Ο κ. Θωμάκος, αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του Δήμου μας για την  επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου  με  τριμερή χρηματοδότηση (Δήμος Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Κράτος) με αντιστάθμισμα την αναλογική παραχώρηση του χώρου για τις αθλητικές ανάγκες του Δήμου.

Η Ιφιγένεια Ανδρέα Συγγρού ήταν μια από τις πρωτοπόρες γυναικείες φυσιογνωμίες της αθηναϊκής κοινωνίας στον τομέα της πρόνοιας. Μετά τον θάνατο του συζύγου της μερίμνησε για τη δημοσίευση των Απομνημονευμάτων του, την ανέγερση του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», ενώ προσέφερε δωρεές χρηματικών ποσών για τη βελτίωση του συστήματος ύδρευσης των Αθηνών και για την κατασκευή της λεωφόρου που φέρει το όνομα του εθνικού ευεργέτη. Επίσης προχώρησε στη δωρεά του Κτήματος Συγγρού στην Ελληνική Γεωργική Εταιρεία (σημερινό Ι.Γ.Ε.).

Την εκδήλωση τίμησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρ. Καλογήρου, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου, Στ. Τσιπουράκης και Γ. Νικολαράκος, η Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Α. Αργύρη, ο πρόεδρος του ΙΓΕ, Δ. Κυριακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Α. Κόκκαλης, οι πρώην Πρόεδροι Ν. Θυμάκης, Β. Έξαρχος, Π. Σκοτιδάκης, Λ. Καζακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.