Γιορτή του Αθλητή 2017

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 έγινε η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση από το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» αφιερωμένη στους Αθλητές , στις Ομάδες , στους Προπονητές και στους Παράγοντες του Αθλητισμού Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης για την αθλητική δράση τους κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 με την διοργάνωση της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΘΛΗΤΗ 2017» η οποία πραγματοποιήθηκε στο «POLITIA TENNIS CLUB».

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν και τιμήθηκαν όλες οι αθλητικές οικογένειες και των τριών δημοτικών ενοτήτων της πόλης μας με 350 προσκεκλημένους, παρουσία των: Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου, Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», κ. Σταύρου Ζαπάντη, Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. και Υπευθύνου Αθλητισμού κ. Αχιλλέα Κουρέπη, των Αντιδημάρχων Ευαγ. Αυλήτη, Μιχ. Καυγαλάκη, Δημ. Λιανού, των Δημοτικών Συμβούλων Π. Αστερίου, Ε.Κούτση, Ζ.Κασιμάτη, Γ. Παντελεάκη, Π. Παπανικολόπουλου, Γ.Κομιανού, Ν. Χιωτάκη (πρώην Δημάρχου), Α.Μπιτζάνη και Γ.Παπαδόπουλου (πρώην Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.) καθώς και των μελών του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» Στ. Κονιτοπούλου, Κ. Κροντηρά, Ρ.Κουτσούκου, Α. Βαλασοπούλου, Τ. Οικονομόπουλου, Στ. Αρώνη, Κ. Λάσκαρη, Μ.Κουρμαδιά (πρώην Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.).

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης και πριν τις απονομές, προβλήθηκε βίντεο των διοργανωτών με τίτλο το ολυμπιακό σύνθημα «CITIUS-ALTIUS-FORTIUS» (Πιο γρήγορα-Πιο ψηλά-Πιο Δυνατά) στο οποίο παρουσιάστηκαν όλα τα Αθλητικά Σωματεία του Δήμου με ιδιαίτερη αναφορά στους Κηφισιώτες αθλητές του Γ.Σ.Κ.: στην Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 100μ. Εμπόδια, Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία ήταν 6η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στον Εμμανουήλ Καραλή, Πρωταθλητή του Άλματος Επί Κοντώ, καλύτερο Ευρωπαίο Αθλητή και κάτοχο του Παγκοσμίου Ρεκόρ Παίδων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» και Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Αχιλλέας Κουρέπης,  ο οποίος αναφέρθηκε στις πολλαπλές αρμοδιότητες του Ν.Π.Δ.Δ. όσον αφορά τον Αθλητισμό και οι οποίες χωρίζονται σε τρεις τομείς: α) Στα έργα εκσυγχρονισμού και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και σε δημιουργία νέων χώρων άθλησης β) στην ανάπτυξη του Μαζικού Αθλητισμού και στην οργάνωση Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων Άθλησης για Όλους τους δημότες και γ) στην αρωγή του αγωνιστικού Αθλητισμού προς τα Σωματεία που εδρεύουν στην πόλη και προς τους Αθλητές τους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, αναφέρθηκε κι εκείνος στο όνειρο της δημιουργίας νέων χώρων άθλησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι γεγονός ότι η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία κι η Εκάλη είναι γεγονός ότι η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία κι η Εκάλη είναι αθλητοπόλεις και όνειρό μας είναι, ο Δήμος Κηφισιάς να αποκτήσει τρία Προπονητήρια, έχοντας χρέος προς τους αθλητές, παράγοντες και προπονητές να βελτιώνει συνεχώς τις αθλητικές υποδομές. Με σταθερά βήματα, οδηγούμαστε πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του μεγάλου σκοπού ώστε να ‘αναπνεύσει’ ο Σωματειακός και Μαζικός Αθλητισμός που  υπηρετεί ο Δήμος μας με συνέπεια.»

Επεσήμανε τις  επιτυχίες που διαδέχονται η μία την άλλη, όπου αυτή τη στιγμή: Στα ομαδικά αθλήματα υπάρχουν 9 ομάδες που συμμετέχουν σε Εθνικά πρωταθλήματα εκ των οποίων 6, αγωνίζονται στην Α1 και Α2 Εθνική Κατηγορία ενώ στην κορυφή του κλασικού αθλητισμού πανελληνίως βρίσκεται ο  Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Σταύρος Ζαπάντης, αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες των Συλλόγων οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο τρίπτυχο αθλητές-προπονητές-διοικήσεις και αναφέρθηκε κυρίως στην συνεισφορά των παραγόντων των Ομάδων οι οποίοι έχουν την ευθύνη της εξεύρεσης πόρων για την ανάπτυξη των Σωματείων τους.

Ακόμη, την Γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους και προέβησαν σε βραβεύσεις οι κ.κ.:η Βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση, η Βουλευτής Άννα Καραμανλή, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην Βουλευτής κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρώην Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού και νυν Αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ., κ. Σταύρος Δουβής, ο πρώην Διεθνής Μπασκετμπωλίστας κ. Ντέιβιντ Στεργάκος, ο Δημοσιογράφος Ανδρέας Μπόμης, ο εκπρόσωπος της ΕΣΚΑ Ευαγ. Λιμνιάτης, ο Πρέσβης επί τιμής κ. Διονύσης Κοβέλλας και η Διευθύντρια Άρτεμις Βασιλικοπούλου από τα Special Olympics Hellas.

Tα σημαντικότερα Βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν: Το Βραβείο «Αθλητή της Χρονιάς» στον άλτη Εμμανουήλ Καραλή. Το Βραβείο «Αθλήτρια της Χρονιάς» στην εμποδίστρια Ελισάβετ Πεσιρίδου. Το βραβείο «Ομάδα της χρονιάς» στο Τμήμα Κλασικού Αθλητισμού του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, Πρωταθλητή Ελλάδος στον Στίβο για το 2016.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις: του Τμήματος Μπάσκετ του Γ.Σ.Κ. για την Άνοδο της Ανδρικής Ομάδας στην Β’ Κατηγορία ΕΣΚΑ, του ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ για την Άνοδο της Γυναικείας Ομάδας την Α2 Εθνική Κατηγορία, του ΑΘΗΝΑ ’90 για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος στο Ποδόσφαιρο Σάλας, του ΑΜΕΣ για την Άνοδο του Σκακιστικού Τμήματος  στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, της Ελευθερίας Κουδουνάκου για την κατάκτηση 1ης και 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ Καράτε, του Σκακιστικού Τμήματος του Α.Ο.Κ. για την Άνοδο στην Α’ Εθνική Κατηγορία, των αθλητών της Ομάδας Ένωσης Ομάδων Κλασικού Αθλητισμού -Αθλητικός Όμιλος-Ολυμπιάδα Κηφισιάς για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις τους , των αθλητών του  ZEN MARTIAL ARTS για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις τους, του Σκοπευτικού Ομίλου AGIS για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις του, του Σκοπευτικού Τμήματος του Γ.Σ.Κ. για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις του και τέλος, του Τμήματος Στίβου του Γ.Σ.Κ. για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις των αθλητών του, οι οποίες ανέδειξαν τον Σύλλογο, Πρωταθλητή Ελλάδος για το 2016.

Τα θεσπισμένα ειδικά βραβεία του Νομικού Προσώπου, απονεμήθηκαν: Το βραβείο Παράγοντα της χρονιάς «Αντώνιος Τζίκας», στον Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, κ. Ιωάννη Σιώμο για την ανάδειξη του Τμήματος Στίβου του Συλλόγου του ως Πρωταθλητή Ελλάδος και την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό της πόλης.

Το βραβείο Προπονητή της χρονιάς «Σάκης Μάναρης», στον κ. Τριαντάφυλλο Παπαευαγέλλου,  Προπονητή Ταχυτήτων του Τμήματος Στίβου, του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς για την προπονητική δουλειά και υπηρεσίες που προσέφερε και προσφέρει στον Σύλλογο. Η βράβευσή του αυτή συνέπεσε και με τα 40 χρόνια της προπονητικής του καριέρας.

Το βραβείο «Δημήτριος Βικέλας» στον Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ για το Βόλλεϋ  Ανδρών και την εξαιρετική πορεία του στην Α1 Εθνική Κατηγορία και στο Κύπελλο Ελλάδος, την Αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Την εκδήλωση παρουσίασε η διακεκριμένη δημοσιογράφος κ. Σταυρούλα Χριστοφιλέα.