Γιορτάζουμε την Άνοιξη στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Γιορτάζουμε την Άνοιξη στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, που εφέτος συμπληρώνει 65 χρόνια ολάνθιστης ζωής, περιμένει τους επισκέπτες της, μικρούς και μεγάλους, στην καρδιά της πόλης, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος». Μέχρι και τις 19 Μαΐου ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών και με ανοιξιάτικη διάθεση η καρδιά της Κηφισιάς χτυπάει στην Ανθοκομική Έκθεση

Την Πέμπτη 2 Μαΐου οι επισκέπτες της Έκθεσης  ψυχαγωγήθηκαν με την παράσταση «Παίζω και Μαθαίνω» από το Θέατρο Κηφισιάς σε σκηνοθεσία Κικής Αυγουστάτου, ενώ η βραδιά έκλεισε με jazz, swing and funk διάθεση, από τους Ντέπυ Σακελλαρίου and the Melodies. Την ίδια μέρα το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ πρόσφερε στους επισκέπτες την δυνατότητα προληπτικού δωρεάν ελέγχου και σπιρομέτρησης, ευαισθητοποιώντας σε θέματα πρόληψης υγείας. 
 


Το Σάββατο 4 Μαΐου, μια ημέρα μετά τα επίσημα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης, παρά τον άστατο καιρό η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και το πρόγραμμα εξαιρετικά πλούσιο. Το πρωί το 1ο Σύστημα Προσκόπων Νέας Ερυθραίας διοργάνωσε προσκοπικά παιχνίδια, ενώ ακολούθησε παράσταση παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο Νέας Αρτάκης και Σκάκι για παιδιά από τον Αθλητικό Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ερυθραίας. 
Την Κυριακή 5 Μαΐου η διαδραστική παιχνιδοσυναυλία «Ένα Τρελό Κοντσέρτο» από τους Burger Project ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους, όπως και η παράσταση latin και tango χορών από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Κηφισιάς. Η βραδιά έκλεισε με διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών από το συγκρότημα των Gadjo Dilo. 


Την Δευτέρα 6 Μαΐου η μικτή χορωδία και το χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ Κηφισιάς δημιούργησε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα ενώ οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν ποιητικούς κύκλους σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη και με τη συμμετοχή καταξιωμένων ερμηνευτών όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Αντώνης Κορωναίος, και η Ελένη Δάβου. 


Την Τρίτη 7 Μαΐου δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες της Ανθοκομικής Έκθεσης να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέμα «Ταρατσόκηποι: Κήποι του Μέλλοντος» από την Γεωπόνο και αρχιτέκτονα τοπίου Msc Ελίνα Κατσικά, να γνωρίσουν την εργασία επάνω στους ταρατσόκηπους της ζωγράφου – αρχιτέκτονα Hundert Wasser μέσω της ομιλίας του επίσης αρχιτέκτονα Πάνου Ραυτόπουλου, ενώ παρουσιάστηκε και η ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τη δημιουργία αστικών μελισσόκηπων από την πρωτοβουλία Bee and Be της Εύας Θεοφάνους. Η βραδιά έκλεισε με τους ρυθμούς των Hasta banana σε latin, pop, reggae και flamengo τραγούδια. 


Η Ανθοκομική Έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι και τις 19 Μαΐου δημιουργώντας μια ολάνθιστη όαση στην Κηφισιά, με ξεχωριστές εκδηλώσεις να περιμένουν κάθε μέρα και κάθε βράδυ τους επισκέπτες. Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να ενημερωθείτε και από το site του Δήμου Κηφισιάς.