ΒΡΑΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ

Μία μοναδική βραδιά, γεμάτη χορούς, γεύσεις και αρώματα της Μικράς Ασίας, μια βραδιά που ξύπνησε τις μνήμες στη προσφυγική Νέα Ερυθραία επιφύλασσε για το κοινό, η εκδήλωση της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2022 που διοργάνωσε το ΚΕΜΜΕ στο πλαίσιο των Αλλοτινών Πατρίδων.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μίλησε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά που ανέδειξε την ανεξάντλητη και πανάρχαια κληρονομιά της μικρασιατικής παράδοσης και  σημάδεψε την πορεία της Νέας Ερυθραίας.

Οι πολίτες κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας παρακολουθώντας με μεγάλη συγκίνηση του μικρασιατικούς χορούς ,που ήταν αφιερωμένοι  στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας. Απόλαυσαν το "Χορευτικό Όμιλο Ν. Ερυθραίας ΧΟΝΕ", τη "Χορευτική ομάδα του Συλλόγου Περαμίων-Κυζικηνών", το "Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας" και τη "Χορευτική ομάδα του Πολιτ/κού και Πνευ/κού Ομίλου Ν. Παλατίων.

Μικρασιατικά παραδοσιακά εδέσματα ετοίμασαν κυρίες της Νέας Ερυθραίας και προσφέρθηκαν στο κοινό από εργαζόμενες του Δήμου, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί και η πλούσια γαστρονομική παράδοση της Μικράς Ασίας. Το εγχείρημα έγινε σε σύμπραξη με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς το οποίο εξέδωσε και το βιβλίο «ΟΙ ΣΥΝΤΑ'ΕΣ ΤΣΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» του Θοδωρή Κοντάρα που προσφέρθηκε στους πολίτες.

Η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κα Έφη Κούτση, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού κ. Σταύρος Ζαπάντης και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς προσέφεραν αναμνηστικά δώρα και βραβεία στις εθελόντριες μαγείρισσες της Νέας Ερυθραίας.

Παρόντες στην εκδήλωση επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγαλάκης (Νέας Ερυθραίας), Μανώλης Κουρμαδιάς (Πολεοδομίας) και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ανδρεαδάκης.