Απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς

13Φεβ

Απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) υλοποίησε  με επιτυχία το Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο πραγματοποιήθηκε βάση του  Μνημονίου Συνεργασίας που είχαν υπογράψει ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα επιχειρηματικά σχήματα παρακολούθησαν 11 επιχειρηματικά εργαστήρια που συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη των επιχειρηματικών ιδεών των νεοφυών σχημάτων.

Οι επιχειρηματικές ομάδες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Β’ Κύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Φυτώριο» του Δήμου Κηφισιάς, πρόκειται να παρουσιάσουν την εξέλιξη των επιχειρηματικών τους ιδεών στην επίσημη τελετή λήξης του Προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.00, στο Politia Tennis Club. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πεφάνης.

Οι ομάδες που καλούνται να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες είναι:

 «Καλλιέργεια εκτός εδάφους σε πόλη»

Η ιδέα αφορά στην κατασκευή συστήματος καλλιέργειας φυτών με τη χρήση αεροπονίας και υδροπονίας, για οικιακή και επαγγελματική καλλιέργεια.

«Δραστηριότητες βουνού και ζωή στο χωριό»

Η ιδέα αφορά στην δημιουργία μιας «αλυσίδας» παρεχομένων δραστηριοτήτων αγροτουριστικού ενδιαφέροντος για επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες θα προβάλλονται και θα πωλούνται μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας.

«Πολυχώρος καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων για άτομα με και χωρίς αναπηρίες»

Η ιδέα αφορά στην δημιουργία πολυχώρου καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων, στον οποίο θα συνυπάρχουν άτομα με ή χωρίς αναπηρίες, με σκοπό την δημιουργική απασχόληση και την μείωση των διακρίσεων.

«ΑΓΩ Simulations»

Η ιδέα αφορά στη δημιουργία συστήματος θεραπείας διαφόρων φοβιών, με τη χρήση συστημάτων εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) και δημιουργίας σεναρίων αντιμετώπισης φοβιών, βασισμένα σε αποτελέσματα κλινικών ερευνών και αποτελεσμάτων.

«DNANUTRICOACH Εφαρμοσμένη διατροφογενετική και Food Coaching»

Η ιδέα αφορά στην ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων DNΑ, βάση των οποίων καταρτίζεται πρόγραμμα διατροφικών συνηθειών με σκοπό την προληπτική δράση της διατροφής και της εξατομικευμένης διατροφικής ενδυνάμωσης στην αντιμετώπιση χρόνιων πόνων, παθήσεων, παχυσαρκίας κτλ.

«Χειροποίητες τσάντες»

Η ιδέα αφορά στη δημιουργία πλεκτών γυναικείων τσαντών με ποιοτικά υλικά και σύγχρονα σχέδια, στοχεύοντας στη χρήση τους από κάθε ηλικία και στυλ ντυσίματος.

«ParkmeSpot»

Η ιδέα αφορά στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας διαμοιρασμού ιδιωτικών θέσεων στάθμευσης, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο ενοικίασης και χρήσης από ενδιαφερόμενους.

«Brain Insuretec»

Η ιδέα αφορά στην ανάπτυξη λογισμικού για : α) την βελτιστοποίηση της μεθοδολογίας πωλήσεων ασφαλιστικών προγραμμάτων ζωής β) την βελτιστοποίηση της μεθοδολογίας αποφάσεων ασφάλισης ζωής των αιτούντων.

Η επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα βαθμολογήσει τις διαγωνιζόμενες επιχειρηματικές ιδέες αποτελείται από:

- κ. Ιωάννης Μπρατάκος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

- κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και Προέδρου Ινστιτούτου ΕΒΕΑ

- Εκπρόσωπος  του χορηγού

- κ. Φραγκίσκος Θεοφύλακτος, Διευθύνων Σύμβουλος Prisma Συμβουλευτικής

 

Η αξιολόγηση θα γίνει με χρήση των κριτηρίων:

Α. Καινοτομία – Πρωτοτυπία Ιδέας

Β. Σε ποιο βαθμό το προϊόν / υπηρεσία καλύπτει ανάγκες της αγοράς

Γ. Βαθμός ωριμότητας

 

Μετά την αξιολόγηση, θα αναδειχθούν οι δύο (2) νικητές, που θα λάβουν χρηματικό έπαθλο δύο χιλιάδων ευρώ και χιλίων ευρώ, χορηγία της Τράπεζας Eurobank.

 

Η εξέλιξη των επιχειρηματικών  ιδεών των σχημάτων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς πιστοποιείται και από τις συμμετοχές τους σε διαγωνισμούς και σημαντικές εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας:

- Τρεις ομάδες (DNA Nutricoach, Brain & ΑΓΩ) προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού καινοτομίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με τίτλο 2α Athens Startup Awards. Η ομάδα ΑΓΩ συμμετείχε στην τελική φάση του διαγωνισμού και έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία "Innovation Stage Startup", χρηματικής αξίας 3.000 ευρώ.

-Δύο ομάδες (DNA Nutricoach & ΑΓΩ) επιλέχθηκαν για συμμετοχή με εκθεσιακό περίπτερο στο 2ο Athens Innovation Festival

- Τρεις ομάδες (DNA Nutricoach, Brain & ΑΓΩ) επιλέχθηκαν για ένταξη τους στη Θερμοκοιτίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΘΕΑ -ΕΒΕΑ), στην οποία τους παρέχεται δωρέαν χώρος εργασίας και συμβουλευτική υποστήριξη.

- Οι ομάδες είχαν την ευκαιρία κατά την υλοποίηση του Προγράμματος να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο Metavallon Fund, ενός εκ των 9 επενδυτικών σχημάτων που έχουν δημιουργηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών & Ανάπτυξης & την Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF). Τρεις εκ των ομάδων (DNA Nutricoach, Brain & ΑΓΩ) υπέβαλλαν αίτηση για χρηματοδότηση κατόπιν των παρουσιάσεων αυτών και αναμένονται νεότερα μέσω της διαδικασίας που ακολουθείται από το Fund. 

Την υλοποίηση του Προγράμματος επόπτευε η Διεύθυνση Προγραμματισμού Επιχειρηματικότητας, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς, υπό τον αρμόδιο  Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Αυλήτη και με την συνδρομή της εταιρίας Prisma Συμβουλευτική.