Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά Πράσινες και Καινοτόμες Κατασκευές

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ by Menta Café, Αγίων Θεοδώρων 5 στην Κηφισιά, ο Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά με θεματολογία “Πράσινες και Καινοτόμες Κατασκευές”, ένα πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα για τη σημερινή εποχή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον κ.Αλέξανδρο Σουλαχάκη, Διευθυντή Επιχειρηματικότητας και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές για τη συμμετοχή τους.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
1. Ο κ.Κωνσταντίνος Κουτσουπιάς, Χημικός Μηχανικός, Τεχνικός Διευθυντής CWS Hellas, μας μίλησε για το πως το σύστημα προϊόντων της εταιρείας τους συμβάλει στην αειφόρο δόμηση ενός κτιρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Κουτσουπιάς παρουσίασε πως θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα πράσινο κτίριο με καινοτόμα υλικά, όπως αυτά που προτείνει η CWS Hellas.
2. Ο κ.Πάνος Παρθένιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Doctor of Design, Harvard Design School, Διευθυντής Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων, Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αναφέρθηκε στην παρουσίασή του στο έξυπνο κτίριο και έξυπνο σπίτι του αύριο, στους έξυπνους χρήστες και στις έξυπνες πόλεις, μέσα από την εφαρμογή των πράσινων και καινοτόμων κατασκευών. 
3. Ο κ.Μανώλης Μπαϊρακτάρης, Πολιτικός Μηχανικός, μέσα από την εμπειρία του από τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για τη δημιουργία πράσινων και καινοτόμων κτιρίων, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που έχουν οι πράσινες και καινοτόμες κατασκευές και πως μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τη ζωή ενός κτιρίου.
4. Η κα.Παναγιώτα Τσούκλερη, Μηχανολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., Διευθύντρια Παραγωγής της start up εταιρείας Nanoviis, παρουσίασε πως η νανοτεχνολογία εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες. Κινητήριος δύναμη της Nanoviis είναι η νανοτεχνολογία, καθώς παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής καινοτόμων, φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, με προηγμένες ιδιότητες, για οικιακή και βιομηχανική χρήση. 
Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Αγοράς Εργασίας, Φροντίδας Ηλικιωμένων και Πολιτικής Προστασίας, κ.Ευάγγελος Αυλήτης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία στην επιτυχία της εκδήλωσης και δήλωσε ότι η δράση «Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Ιστορίες Επιχειρηματικότητας» θα συνεχίσει με τη θεματικότητα, για να είναι ακόμη πιο πετυχημένη, όπως είναι στη σημερινή εκδήλωση.
Στον Ανοικτό Καφέ παρευρέθηκαν επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Παντελής Παπανικολόπουλος, η κα.Λίλα Δραγώνα, η κα.Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα και η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. κα.Πόλυ Αστερίου.