Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Ιστορίες Επιχειρηματικής Επιτυχίας

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά στο Veniero All Day Bar στο Κεφαλάρι, όπου ακούσαμε δύο νέες ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας.
Ο Γιώργος Καράλης μας παρουσίασε την Baggagement, την πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που παρέχει αυθημερόν μεταφορά και φύλαξη αποσκευών από οποιαδήποτε σημείο στην Αττική (Αεροδρόμιο, Λιμάνι, Ξενοδοχεία, Καταλύματα AirBnB) προς οποιοδήποτε σημείο στην Αττική. Ο κ.Καράλης ανέφερε ότι, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Αθήνας που υπάρχει πλήθος τουριστών που παραμένουν μόνο για λίγες ώρες πριν επισκεφτούν τα νησιά η υπηρεσία αποτελεί αναγκαιότητα που αναβαθμίζει στο σύνολό της την ταξιδιωτική εμπειρία, κερδίζοντας χρόνο χωρίς ταλαιπωρία. 
Ο Μιχάλης Κόκκινος από την εταιρεία Moptil - Κινητές Οπτικές Παραισθήσεις 3D, μας μίλησε για τη νεοφυή Ελληνική επιχείρηση που έχει αναπτύξει δικές της εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης Πραγματικότητας, Τρισδιάστατης, Ψηφιακής Αναπαράστασης των Αρχαίων Μνημείων Ακρόπολης, Ολυμπίας, Κνωσού, Λίνδου, Αφαίας, Δελφών, Ασκληπιείου Κω και άλλων. Η εταιρεία συνεργάζεται εμπορικά με τουριστικούς πράκτορες όπου τους παρέχει τα δικά της τάμπλετ με τις εφαρμογές της προκειμένου αυτοί να τα προσφέρουν προς χρήση στους τουρίστες τους, κατά την ξενάγηση στους Αρχαιολογικούς χώρους. 
Μετά το τέλος της κάθε παρουσίασης υπήρξε χρόνος για ερωτήσεις από το κοινό, οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη θεματολογία των καινοτόμων ιστοριών.
Στη συνέχεια, ο κ.Φραγκίσκος Θεοφύλακτος από την Prisma Consulting και ο κ.Δημήτρης Παπαδημητρίου από την νεοφυή εταιρεία Trust and Use, παρουσίασαν τα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης startup επιχειρήσεων και τα σημαντικά σημεία που αξιολογούνται για να επιλεγεί μια startup για χρηματοδότηση.
Στον Ανοικτό Καφέ παρευρέθηκαν ο κ.Παντελής Παπανικολόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Τοπικών Αγορών και Εργασίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.Νικήτας Κόκκαλης, Γεώργιος Τσούλος, η κα.Χριστίνα Τσιάμα, και ο κ.Ευάγγελος Αυλήτης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας.