Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Αισθητική και Ιατρική Κοσμετολογία

Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Αισθητική και Ιατρική Κοσμετολογία
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 6:30μμ
Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 6:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Αισθητική και Ιατρική Κοσμετολογία στο παραδοσιακό καφέ της Κηφισιάς «Βάρσος», Κασσαβέτη 5, Κηφισιά.
Αξιόλογοι ομιλητές με γνώσεις και σημαντική εμπειρία στο χώρο της Αισθητικής και Ιατρικής Κοσμετολογίας θα παρουσιάσει ο καθένας τη δική του επιχειρηματική και προσωπική ιστορία.
Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:
1) Η κα.Ελευθερία Πρίνου, ιδρύτρια των επιχειρήσεων «ΠΡΙΝΟΥ», θα μας μιλήσει για τη δημιουργία και ανάπτυξη της εταιρείας της. Το 1966 εμπνεύστηκε και ξεκίνησε στην Ελλάδα τη δημιουργία αλυσίδας εξειδικευμένων χώρων ομορφιάς με το πρώτο ινστιτούτο να ιδρύεται στο κέντρο της Αθήνας. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στον Πειραιά. Ακολούθησαν σπουδές στην ακαδημία Αισθητικής και Κοσμητολογίας στο Λονδίνο (Academy of Beauty Culture). Το 2003 έλαβε το Business Award of the Year από τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν. Βραβεύτηκε το 2011 για την έντονη επιχειρηματική της δράση που ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, από το Euro-American Women’s Council στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Το 2007 οι επιχειρήσεις ΠΡΙΝΟΥ έλαβαν το Βραβείο FAMOUS BRANDS - Καλύτεροι χώροι ομορφιάς και αισθητικής καθώς και το Βραβείο Ermis της Ένωσης εταιριών Επικοινωνίας και διαφήμισης.
2) Η κα.Αλεξάνδρα Σκουτέλη, Ιατρός Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, με εξειδίκευση στην Αισθητική Δερματολογία, θα αναφερθεί στις ύποπτες δερματικές βλάβες, όπως επίσης και τι πρέπει να ψάχνουμε σε μια βλάβη του δέρματος. Ο τίτλος της ομιλίας της θα είναι «Τι κρύβει μια ελιά στο δέρμα σου». Η κα.Σκουτέλη είναι αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Fellow in Dermatology, Northwestern University Medical School, Chicago, Illinois, USA. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά στις ΗΠΑ με την αγγειογένεση και την αλωπεκία. Εκτός από την κλασσική Δερματολογία και Αφροδισιολογία έχει εκπαιδευτεί (Ελλάδα και ΗΠΑ) και ασχολείται με επιτυχία για περισσότερα από 25 χρόνια με την Αισθητική Δερματολογία ( Cosmetic Dermatology) και όλες τις
εφαρμογές της. Στο ιδιωτικό της Ιατρείο διαθέτει τελευταίου τύπου ιατρικά μηχανήματα και laser για όλες τις αισθητικές και
δερματοχειρουργικές επεμβάσεις.
3) Ο κ.Γιώργος Σφακιανάκης, διευθυντής των κομμωτηρίων TEO Hair Design, θα μας μιλήσει για την πορεία της εταιρείας του καθώς επίσης και για τη νέα συνεργασία με την εταιρεία AVEDA, η οποία κατέληξε στη δημιουργία του 1ου κομμωτηρίου AVEDA TEO στην Ελλάδα το Φεβρουάριο 2018 στη Νέα Ερυθραία. Ο κ.Σφακιανάκης έμαθε την κομμωτική τέχνη και τα μυστικά της δίπλα στον πατέρα του ΤΕΟ (Θεοδόσιο) Σφακιανάκη, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 1977. Το 1994 ανέλαβε την ανάπτυξη των κομμωτηρίων. Δημιούργησε μια μοναδική για τη χώρα Καλλιτεχνική Ομάδα με σκοπό την προβολή προτάσεων μόδας και την ενεργό συμμετοχή σε events. 1st Hellenic Fashion Week 2005, Eurovision 2006, παγκόσμιος θεσμός Μόδας TrendVision 2003, είναι συμμετοχές που ανέδειξαν τα κομμωτήρια ΤΕΟ.
Πολλές οι διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμια hair shows, οι οποίες έδωσαν αίγλη στο όνομα ΤΕΟ. Παρίσι, Λονδίνο, Τελ Αβίβ, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο. Η επιτυχημένη πορεία των κομμωτηρίων TΕΟ Hair Design διαμορφώνει σήμερα έναν ηγετικό ρόλο στον Ελληνικό Κομμωτικό χώρο.
Οι Δράσεις «Ανοικτού Καφέ στην Κηφισιά» εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας του Δήμου Κηφισιάς για την Επιχειρηματικότητα και συντονίζονται από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Νίνα Βλάχου.
Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για δυνητικά start ups, γενικό start up networking αλλά και πολύπλευρη ενημέρωση των δημοτών της Κηφισιάς. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο και οι συμμετέχοντες θα επιβαρύνονται με ό,τι καταναλώσουν.