Άνοιξε την αυλαία του το 4ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Κηφισιάς

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 άνοιξε την αυλαία του το 4ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο του οποίου παρακολουθήσαμε την παράσταση «Η Όπερα το Ζητιάνου» του Τζον Γκέι από τον ερασιτεχνικό θίασο του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας». Ένα έργο που γράφτηκε το 1728 από τον Τζον Γκέι και αποτέλεσε το βασικό υλικό για την ‘’Όπερα της Πεντάρας’’ του Μπέρτολτ Μπρεχτ 200 χρόνια μετά. Η υπόθεση του έργου στηλιτεύει και διακωμωδεί τη σχέση διαφθοράς που υπάρχει ανάμεσα στο επιχειρησιακό κεφάλαιο, το περιθωριακό κεφάλαιο και φυσικά την έννομη τάξη. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί απέδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς Νικήτας Κόκκαλης, ο οποίος μίλησε για την αξία του θεσμού για την Πόλη και την ανάγκη να στηριχθεί το ερασιτεχνικό θέατρο που προάγει την αγάπη για την ίδια την τέχνη. Παρευρέθηκε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς Γιάννης Καπάτσος.
Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 με το εξής πρόγραμμα:
- Τρίτη 12 Ιουνίου, ώρα 21:00: «Πάμε παράσταση» του Ρικ Άμποτ από τη Θεατρική Ομάδα ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σε σκηνοθεσία Μαρίας Χριστοδούλου.
- Πέμπτη 14 Ιουνίου, ώρα 21:00: «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» του Λουΐτζι Πιραντέλλο από τη Θεατρική Ομάδα Λυκόβρυσης - Πεύκης, σε σκηνοθεσία Νικόλα Μίχα.
- Παρασκευή 15 Ιουνίου, ώρα 21:00: «Να ζει κανείς ή να συζεί?» βασισμένο στο έργο του Lawrence Casler «Μια βραδιά στο Θέατρο» από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.
- Δευτέρα 18 Ιουνίου, ώρα 21:00: «Η λέσχη των τρελών» του Βαλεντίν Κατάγιεφ από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Δροσιάς, σε σκηνοθεσία Έλντας Φλέγκα

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.