«Ο Πηγαιμός στσι Φρίτζες» από την Ενωση Μικρασιατών Ερυθραίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε, η εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας για την αναβίωση του Μικρασιάτικου εθίμου «Ο Πηγαιμός στσι Φρίτζες», που έγινε το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Η αναβίωση του μικρασιάτικου εθίμου πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο κήπο του Λαογραφικού Μουσείου του Συλλόγου στην Νέα Ερυθραία.
Ευδιάθετος ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας Κυριάκος Μαρτάκης υποδέχθηκε τους καλεσμένους μέλη και φίλους του συλλόγου ενώ στον χαιρετισμό του μίλησε με συγκινητικό τρόπο για το μικρασιάτικο έθιμο.
Κοντά στο περήφανο Μικρασιατικό στοιχείο αναφοράς του Δήμου μας, όπως κάθε χρόνο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος. 
Ένα νοερό ταξίδι στη γη της Μικρασίας, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από καταξιωμένους μουσικούς που διατηρούν και καλλιεργούν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Εκπληκτική η ερμηνεύτρια Βιβή Βουτσελά που πλαισίωσε φωνητικά την εκδήλωση.
Εντυπωσίασαν τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, με τις καταπληκτικές χορευτικές εκτελέσεις τους, αλλά και με τις καινούργιες παραδοσιακές φορεσιές από την Χερσόνησο της Ερυθραία της Μικράς Ασίας, που επιμελήθηκε και έραψε η κα Δήμητρα Λούμπια. Για την μεγάλη προσφορά της η Ένωσης Μικρασιατών της απένειμε τιμητική πλακέτα. Επίσης βραβεύτηκαν ο βιολιστής Κυριάκος Γκουβέντας και ο Γιώργος Ρηγούτσος.
Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακοί χειροποίητοι μεζέδες από τις κυρίες του συλλόγου, άφθονο ούζο και αχνιστοί λουκουμάδες!