Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στους Ιερούς Ναούς της Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς και Εκάλης.

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 τελέστηκε Μεθέορτιος Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη καθώς και η Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος, καθώς και της Τιμίας Κάρας του Αγ. Παρθενίου και τμήματος Τιμίου λειψάνου του Αγ. Νικηφόρου του Λεπρού. Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό, τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχέλαιου ενώ  στον προαύλειο χώρου του Ναού, το χορευτικό τμήμα Νέας Κηφισιάς του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, σε διδασκαλία Κατερίνας Τσιάμα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Το Χορευτικό συνόδεψε η υπεύθυνη των Χορευτικών Τμημάτων Δήμου Κηφισιάς Στέλλα Κονιτοπούλου.

φωτογραφίες:Paris Symvoulidis

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 τελέστηκε Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Εκάλης.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος, και ακολούθως μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς σε διδασκαλία κ. Δέσποινας Σκέρλου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Η Φιλαρμονική “Ανδρέας Κατεβαίνης” του Δήμου Κηφισιάς υπό τον μαέστρο Φίλιππο Χίου συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.