ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου ο αγιασμός  της νέας και ενεργειακά αναβαθμισμένης πτέρυγας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς.

          Πρόκειται για ένα νέο σύγχρονο σχολικό κτήριο συνολικής επιφάνειας 1.816,02m2 η κατασκευή του οποίου αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για τους κατοίκους των Αλωνίων Η νέα πτέρυγα παραδόθηκε προς χρήση τον Σεπτέμβριο του 2023. Λειτουργούν ήδη κάποιες αίθουσες διδασκαλίας για τα παιδιά ενώ σύντομα θα δοθούν  προς χρήση και οι υπόλοιποι χώροι.

          Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στο ιστορικό σχολείο της Κηφισιάς το οποίο κατασκευάστηκε το 1931, με μελετητή τον γλύπτη Γ.Ζογγολόπουλο επί κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου και εγκαινιάστηκε με Υπουργό Παιδείας τον Γεώργιο Παπανδρέου.

          Όπως είπε το ιστορικό διατηρητέο 1ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς απέκτησε νέα και ενεργειακά αναβαθμισμένη πτέρυγα προκειμένου να καλύψει τις κτιριακές-εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής. Ο Δήμος Κηφισιάς το 2017 ανέλαβε την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του Σχολείου, καθώς δεν τηρήθηκε από πλευράς ΚΤΥΠ η σχετική προγραμματική σύμβαση. Με σχέδιο και πρόγραμμα αποφάσισε να χτίσει με ιδίους πόρους το σχολείο που είχαν ανάγκη τα Αλώνια. Το 2021 ο Δήμος κατάφερε και ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με ποσό χρηματοδότησης 1.747.301,91 €. Τον Σεπτέμβριο του 2023  παραδόθηκε στα παιδιά μας μία πρότυπη πτέρυγα σχολείου. Με 12 αίθουσες, βιβλιοθήκη, δύο εργαστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων, υπόγειες  θέσεις στάθμευσης και με ελάχιστο σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

          Κλείνοντας ο κ. Θωμάκος επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου. Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τους επιβλέποντες μηχανικούς και την ομάδα μελετητών για την εκτέλεση του έργου. Τους Διευθυντές και τους Δασκάλους για τη συνεργασία. Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράσταση.  Εύχομαι το νέο κτήριο να βοηθήσει τα παιδιά μας να αποκτήσουν τις γνώσεις που χρειάζονται  για να κατακτήσουν τα όνειρα τους!».

          Χαιρετισμούς επίσης απήθυναν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Τεχνικής Υπηρεσίας, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αειφορίας Σταύρος Ζαπάντης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας Χαράλαμπος Μπαμπαρούτσης, ο μελετητής αρχιτέκτονας Παράσχος Καραβατάκης, ο Διευθυντής  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς Ιωάννης Τίγκας, η πρώην  Διευθύντρια  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς Άλντα Αλεξανδρή και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χάρης Πάτσης.