Άμεση αντίδραση του Δήμου Κηφισιάς για το θέμα των πλευρικών διοδίων

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμαρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου  στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το θέμα των πλευρικών  διοδίων. Την Κυριακή ο κ. Θωμάκος επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό για τη λειτουργία των διοδίων κ. Χρ. Σπίρτζη ενώ ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά σε αίτηση Ακύρωσης και αίτηση Αναστολής κατά της ΜΠΕ. 

"Σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου, το μεσημέρι μίλησαν τηλεφωνικώς με τον αρμόδιο Υπουργό για την λειτουργία των διοδίων, Υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη.

Μου είπε τα εξής και οφείλω να ενημερώσω τους εκατοντάδες πολίτες που με ρωτούν:

1. Προκειμένου να απελευθερωθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, έπρεπε να εγκριθούν πλέον όλες οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Συγκεκριμένα για να πληρωθεί το έργο της Ιόνιας Οδού έπρεπε το κράτος να παρουσιάσει εγκεκριμένη ΜΠΕ ακόμα και για την Αττική.
2. Ισχύουν πάντα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για:

  • Κατάργηση συμβατικών μετωπικών σταθμών διοδίων
  • Μη εφαρμογή πλευρικών διοδίων
  • Εφαρμογή αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων. Για τα τελευταία έχει εκπονηθεί η μελέτη και πρόκειται να δημοπρατηθεί το σύστημα εφαρμογής τους.

3. Οι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης και Διονύσου τουλάχιστον, δεν θα πληρώνουν τα μελλοντικά διόδια διέλευσης από τον Δήμο τους.

     Εξυπακούεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς άμεσα θα αναθέσει την προσβολή της εγκεκριμένης ΜΠΕ με αίτηση Ακύρωσης και αίτηση Αναστολής.

    Έχουμε οργανώσει τις πιο δυναμικές και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις για το θέμα. Φτάσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο προαύλιο του ΥΠΕΝ με θετικό αποτέλεσμα. Δεν χαλαρώνουμε ποτέ!"

Γιώργος Θωμάκος

Δήμαρχος Κηφισιάς