Καθαρός Κηφισός Κυριακή 2/7

02/07/2017 - 14:00

Ο Δήμος Κηφισιάς θα πραγματοποιήσει την δράση καθαρισμού του ποταμού Κηφισού την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, καθώς την Κυριακή που μας πέρασε ο καιρός δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στην δράση, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και  τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

.Η προστασία και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του Κηφισού αποτελεί κύρια προτεραιότητα του Δήμου Κηφισιάς. Ο Δήμος προσπαθεί με δράσεις και συνεργασίες να κρατήσει ζωντανό για πάντα το τελευταίο ποτάμι της Αττικής.

Ως σημείο στάθμευσης του καθαρισμού έχει οριστεί το τέρμα της οδού Ερμιόνης στην Νέα Κηφισιά. Η διαδρομή που μπορούν να ακολουθήσουν οι ενεργοί πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην δράση είναι: Πλατεία Νέας Κηφισιάς, Ελαιών (κάτω από την γέφυρα), τέρμα Ερμιόνης (Μαζαράκη).

Η δράση θα ξεκινήσει στις 9.30 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στη 13.00 το μεσημέρι.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς θα διαθέσει στους εθελοντές όλα όσα χρειάζονται για τον καθαρισμό (γάντια, σακούλες, κ.λπ.) ενώ επί τόπου θα βρίσκονται εργαζόμενοι και εθελοντές του Δήμου προκειμένου να διευκολύνουν τους πολίτες.

Μια ευχάριστη Κυριακάτικη βόλτα για όλη την οικογένεια με καλό σκοπό. Να απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον με τα πλατάνια, τις βατομουργιές και τις καλαμιές και παράλληλα να συμμετάσχουμε σε ένα οργανωμένο καθαρισμό τμήματος της  κοίτης του Κηφισού.

 Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς που επιθυμούν να συνδράμουν  στον καθαρισμό ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική.