ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» η ετήσια καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου κ. Φίλιππου Χίου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1965. Έχει δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, λαμβάνει μέρος σε καλλιτεχνικούς θεσμούς και σε συναυλίες τοπικού αλλά και πανελλήνιου χαρακτήρα.

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς αποτελείται από 18 περίπου μέλη και το πρόγραμμά της περιέχει κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο (ελληνικό και ξένο).

   Η Φιλαρμονική όλα αυτά τα χρόνια μας χάρισε μοναδικές εμφανίσεις σε πάρα πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Συμμετείχε σε φεστιβάλ φιλαρμονικών Σκιάθου, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Αίγιου, Λιβαδειάς, Νέας Φιλαδέλφειας, Πειραιά και Κηφισιάς εισπράττοντας τις καλύτερες κριτικές . Επίσης έλαβε μέρος σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Συμπληρώνοντας 51 χρόνια  μουσικής δράσης η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς απέδειξε για ακόμη μία χρονιά την καλλιτεχνική της αξία στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας, προσφέροντας στο κοινό μια εξαιρετική συναυλία πλαισιωμένη από γνωστές κι αγαπημένες μελωδίες της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Το κοινό χειροκρότησε ένθερμα τον μαέστρο και ταλαντούχους μουσικούς της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου μας.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη λόγιας και κλασικής μουσικής του Δήμου Κηφισιάς και της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Κηφισιάς Ευγενία Παπαδήμα κι η Πρόεδρος του Μενάνδρου Πόλυ Αστερίου.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.