ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (8-30/12)

Ο Δήμος Κηφισιάς γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα ποικίλο πρόγραμμα με μουσική, χορό, θέατρο καθώς και χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με μήνυμα του επισημαίνει:

«Το πνεύμα των Χριστουγέννων απλώνεται και φέτος στις φωτεινές και στολισμένες πόλεις μας Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη. Σε έναν κόσμο που παλεύει κι έρχεται αντιμέτωπος με πολλαπλές δύσκολες καταστάσεις κι ανασφάλειες, η γέννηση του Θεανθρώπου γεννά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, γιορτάζεται με όμορφες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Ευχαριστώ για την οργάνωση τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Δημήτριος Βικέλας» Εμμανουήλ Κουρμαδιά, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Εργαζόμενους. Ελάτε να ανταμώσουμε στις εκδηλώσεις μας και να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης κι αλληλεγγύης. Καλά Χριστούγεννα!»

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας»- Αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Κουρμαδιάς τονίζει:

«Ο Δήμος Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας και Εκάλης , συνεχίζει μετά τα Μενάνδρεια του καλοκαιριού, με τις Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις για να κάνει χαρούμενους τους μεγάλους και τα παιδιά. Για την Κηφισιά το έχουμε πει άπειρες φορές, ο Πολιτισμός, η Παιδεία, η Γνώση, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας είναι μια καθημερινή πολιτιστική πρακτική και συμπεριφορά. Σας ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα συμμετοχή και συμπαράστασή σας και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας. Χρόνια Πολλά – Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2024 σε σας και τις οικογένειές»

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στο Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, Κηφισιά) ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μαζί με τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας Κηφισιά Πάνο Πρίτσα θα φωταγωγήσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κηφισιάς. Με την πράξη αυτή ο Δήμος Κηφισιάς τιμά τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες της ποδοσφαιρικής Κηφισιάς η οποία βρέθηκε επάξια στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Αμέσως μετά θα απολαύσουμε το συγκρότημα «The Swingin’ Cats», που με το  κομψό jazzy ήχο τους, το κέφι και την αστείρευτα δημιουργική τους φύση, θα μας κάνουν να περάσουμε αξέχαστα!

Τη γιορτινή εκδήλωση θα ανοίξουν οι μικροί χορωδοί της Παιδικής Χορωδίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Θανάση Αρβανίτη.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στο Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες» (Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία) ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μαζί με τον μαθητή της Α Δημοτικού Κωνσταντίνο Κινή θα φωταγωγήσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Νέας Ερυθραίας.

Ο Δήμος Κηφισιάς με αυτή την κίνηση εκφράζει την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τα παιδιά ενώ σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της λειτουργίας του ιστορικού Α Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας.

Αμέσως μετά η Στέλλα Κονιτοπούλου (συμμετέχει αφιλοκερδώς),  θα ερμηνεύσει παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα και άλλα γνωστά μουσικά ακούσματα.

Συμμετέχουν επίσης, οι χορωδίες 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας, 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας, «Άδοντες & Ψάλλοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος υπό τη διδασκαλία-διεύθυνση του Πρωτοπρ. Σωτήριου Αλεβιζάκη και τα χορευτικά τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου και Κατερίνας Τσιάμα.

Ακολουθούν εορταστικές εκδηλώσεις  που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 /12, Ώρα: 10:00 – 18:00

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς

BAZAAR

Ο Καλλιτεχνικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Τροβαδούροι Κηφισιάς» θα πραγματοποιήσει όπως κάθε χρόνο το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του, με μοναδικές δημιουργίες και ξεχωριστά δώρα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 /12, Ώρα: 18:00

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σωματείο Κηφισιάς «Απόλλων Μουσηγέτης» διοργανώνει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του με τη συμμετοχή τριών χορωδιών:

Χορωδία Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς

Μικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 /12, Ώρα: 19:00

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς σας προσκαλεί στην ετήσια επίσημη συναυλία της με χριστουγεννιάτικες και όχι μόνον επιτυχίες του Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γεώργιου Χίου. Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον αρχιμουσικό Φίλιππο Χίου μέσα από το άκουσμα των γνωστότερων ενορχηστρώσεών του.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 /12, Ώρα: 19:00

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΚΑΛΑ

ΚΡΙΣΤΥ ΚΑΘΑΡΙΟΥ

«ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»

Η διακεκριμένη υψίφωνος Κρίστυ Καθαρίου σε ένα χριστουγεννιάτικο γκαλά, θα μας ταξιδέψει μαγικά ανά τον κόσμο θυμίζοντας μας τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, ύμνους, κάλαντα, έθιμα, σε μια γλυκιά νοσταλγική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των παιδικών μας χρόνων, γεμάτη με υπέροχη αγαπημένη μουσική, τους συνεργάτες της και τα γιορτινά βαλς των χορευτών. Μαέστρος ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 /12, Ώρα: 19:00

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (πλατεία Κεφαλαρίου, Κηφισιά)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Χορωδία «Κηφισιά 1937» θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικους Ύμνους, τραγούδια και κάλαντα από όλη την Ευρώπη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χαράλαμπου Μιχαηλίδη. Στο πιάνο ο Σάββας Σοράνογλου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 21 /12, Ώρα: 19:30

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (πλατεία Κεφαλαρίου, Κηφισιά)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΜΙΚΤΗΣ & ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Η Μικτή και η Παιδική Χορωδία  του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη, θα ερμηνεύσουν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τις χορωδίες θα συνοδέψει η πολυμελής ορχήστρα Musica Nova.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 /12, Ώρα: 13:00 – 18:00

Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, Κηφισιά)

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !

Το γιορτινό τρενάκι θα κυκλοφορήσει στους δρόμους και στις γειτονιές με επιβάτες του τα μέλη της Φιλαρμονικής, αντηχώντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Δίχως εισιτήριο θα υπάρξουν και θέσεις για όποιον επιθυμεί να επιβιβαστεί!!

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 /12, Ώρα: 18:00

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns

Το διασημότερο μουσικό παραμύθι που έχει γραφτεί για παιδιά, «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Camille Saint-Saëns, σε σκηνοθεσία/ καλλιτεχνική επιμέλεια Χρήστου Τριπόδη και μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών καθώς και χορευτών μας ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής. Ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά, με χιούμορ και σασπένς, τη μουσική του Camille Saint-Saëns και να εξοικειωθούν με τα μουσικά όργανα της κλασικής ορχήστρας. Κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά.

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 /12, Ώρα: 11:00

Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, Κηφισιά)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Η παιδική χορωδία, των ταλαντούχων μικρών χορωδών, του Καλλιτεχνικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Τροβαδούροι Κηφισιάς», θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στο κέντρο της Κηφισιάς, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Σιτώτη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 /12, Ώρα: 12:00

Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, Κηφισιά)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΜΑΣΚΟΤ και ΜΑΓΟΥΣ

Γιγάντιες χριστουγεννιάτικες μασκότ και μάγοι θα περπατήσουν στους κεντρικούς δρόμους φέρνοντάς μας τη χαρά και το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 /12, Ώρα: 13:00

Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, Κηφισιά)

ΧΟΡΟΣ GRAN SPETTACOLO DELLA DIVINA

Η Αθηναϊκή Ομάδα Ιστορικών Χορών 19ου αιώνα, με δάσκαλο τον Neville Jason Fahy, τιμά την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας με ένα χορευτικό αφιέρωμα σε ρόλους του Βέρντι που η υπέρτατη Ντίβα σφράγισε απαράμιλλα με τις μοναδικές ερμηνείες της.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 /12, Ώρα: 13:30

Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες» (Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΜΑΣΚΟΤ, ΜΑΓΟΥΣ & στα

decks o DJ Gogo (Kifissia Radio)

Γιγάντιες χριστουγεννιάτικες μασκότ και μάγοι θα περπατήσουν στους κεντρικούς δρόμους φέρνοντάς μας τη χαρά και το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Μέσα σε όλα αυτά οι θεσπέσιες μουσικές των Χριστουγέννων θα πλημμυρήσουν την ατμόσφαιρα από την κονσόλα του DJ Gogo (Kifissia Radio).

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 /12, Ώρα: 18:30

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ & ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ

Οι δύο διακεκριμένοι καλλιτέχνες, η υψίφωνος Μάρα Θρασυβουλίδου και ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος με ένα μοναδικό τρόπο, εφάμιλλο της καριέρας τους στο λυρικό, cross over, ποιοτικό ελαφρό τραγούδι, θα παρουσιάσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χώρο της Χριστουγεννιάτικης μουσικής από τον 17ο έως τον 20ο αιώνα. Θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε πέντε γλώσσες, σε μουσική επεξεργασία του μαέστρου Γιώργου Νιάρχου και αγαπημένα τραγούδια από το μουσικό γαλαξία του παγκόσμιου κινηματογράφου και του θεάτρου. Σολίστ/ Έρευνα Υλικού: Μάρα Θρασυβουλίδου (Υψίφωνος)

Μαζί τους ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός, Βιολί η σολίστ Νίνα Πατρικίδου και Keyboards: Νανά Θρασυβουλίδου

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 /12, Ώρα: 19:00

Βίλα Κώστα (Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία)

ΟΜΙΛΙΑ

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Βίοι Αγίων» το Εργαστήρι Αγιογραφίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας», με δασκάλα τη Μαρία Καρδαρά, πραγματοποιεί ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Αθανασίου Ντέτσικα, Ιερέα του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ν. Ερυθραίας με θέμα «Επί γης ειρήνη! Τι μπορεί να σημαίνει για μας σήμερα, σε ένα κόσμο που σπαράζεται από πολέμους;»

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 /12, Ώρα: 13:00

Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, Κηφισιά)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ DA BAND

Το εξαμελές σχήμα Da Band upbeat μουσικών θα μας διασκεδάσει με ένα πολύ δυνατό soul-funk χορευτικό πρόγραμμα διασκευών γνωστών ακουσμάτων. Ποικίλες μουσικές πορείες και επιρροές του κάθε μέλους σε ένα κεφάτο, party mood πρόγραμμα, με τις εκρηκτικές Ζωή Ναλμπάντη και Ερασμία Μαρκίδη στα φωνητικά.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 /12, Ώρα: 20:00

Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» Δημαρχείο Κηφισιάς

GALLOP - ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

Ο διακεκριμένος συνθέτης και πιανίστας Σπύρος Μοσχόπουλος σε ένα ατμοσφαιρικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει έργα για σόλο πιάνο από το προσωπικό του άλμπουμ Gallop καθώς και άλλα επιλεγμένα έργα σπουδαίων συνθετών της τανγκό, τζαζ και κλασικής μουσικής σκηνής.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 /12, Ώρα: 12:00

Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, Κηφισιά)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TOY ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΘΑΡΑΣ του Ν.Π.Δ.Δ. "Δ. Βικέλας", σε διδασκαλία Δημήτρη Παππά.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 /12, Ώρα: 13:30

Εμπορικό Κέντρο “Shoppingland” (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου, Κηφισιά)

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ από τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Η Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχοντας στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων ερμηνεύει δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Χίου.