Φεστιβάλ πρόληψης – ανακύκλωσης στην Βίλα Καζούλη

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν μαθαίνοντας έξυπνους τρόπους μείωσης των απορριμμάτων τους, απόλαυσαν ζωντανή μουσική και πειραματίστηκαν με ενδιαφέρουσες κατασκευές αξιοποιώντας είδη της καθημερινότητάς τους την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στο φεστιβάλ πρόληψης – ανακύκλωσης, στη Βίλα Καζούλη, στην Κηφισιά.

Σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις 10:30-14:00, σειρά έχουν ενδιαφέρουσες ομιλίες στο πλαίσιο του 4ου Forum του έργου LIFE REWEEE, σχετικές με:

• τον ρόλο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στην πρόληψη και την ανακύκλωση,
• τα χρηματοδοτικά εργαλεία πρόληψης και ανακύκλωσης που συντονίζονται από το Πράσινο Ταμείο,
• το περιβαλλοντικό τέλος και τις δράσεις για τη μείωση της πλαστικής σακούλας , καθώς και
• τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο έργο LIFE REWEEE, που αφορά στην πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικών συσκευών.

Παράλληλα, θα γίνουν εκτενείς αναφορές σε ενέργειες πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων από δήμους και σχολεία, στην επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στην αξιοποίηση των ξενοδοχειακών αποβλήτων για ζωοτροφές, αλλά και στους τρόπους μείωσης της κατασπατάλησης τροφίμων.

Το διήμερο φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης και Μείωσης Αποβλήτων και υποστηρίζεται από τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης και το Δήμο Κηφισιάς.