ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΔΑΜΩΝ ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Άνοιξε η αυλαία των Διαδικτυακών Συνοικιακών Συνελεύσεων στον Δήμο Κηφισιάς, οι οποίες έρχονται ως φυσική συνέχεια των περισσότερων από 150 συνελεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στις γειτονιές του Δήμου μας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νικήτας Κόκκαλης, που επιμελήθηκε τη σύγχρονη  εφαρμογή  https://sinelefseis.kifissia.gr/ και συντόνισε τη συζήτηση τόνισε πως  ο Δήμος Κηφισιάς καινοτομεί και πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά στην χώρα μας εφαρμόζοντας την Ηλεκτρονική Δημοκρατία, πρόγραμμα το οποίο έχει αναπτυχθεί σε ελάχιστες Ευρωπαϊκές πόλεις. Με την εφαρμογή αυτή ενισχύεται η σχέση του Δήμου με τους πολίτες που καλλιεργήθηκε μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων (2015) και των Συνοικιακών Συμβουλίων (2017).

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, επεσήμανε από την πλευρά του πως η φυσική παρουσία δεν αντικαθιστάται με τίποτα, και με την αποκλιμάκωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, ο ζωντανός διάλογος με τους πολίτες σε δημόσιους χώρους θα επανέλθει. Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της συνέλευσης στα άτομα που δεν μπορούν να βρεθούν δια ζώσης αλλά και για την αποστολή προβλημάτων και προτάσεων.

Αναφερόμενος στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου μας τόνισε πως δρομολογούνται δράσεις για αύξηση και αποκατάσταση του πράσινου ενώ φέτος έχουν προγραμματιστεί για πρώτη φορά επεμβάσεις καθαρισμών και  σε επικίνδυνα και ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα.

Ο κ. Θωμάκος μίλησε  μεταξύ άλλων για μια σειρά έργων στην περιοχή Αδαμών, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων όπως πλατεία Αδαμών, κλειστό προπονητήριο (τύπου μπαλόνι), αποχετευτικό δίκτυο και κατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου πλησίον του  10ου  Νηπιαγωγείου.

Αναφέρθηκε φυσικά  και στα έργα που έχουν εξαγγελθεί από την Πολιτεία και είναι τελείως περιττά και επιζήμια για την περιοχή των Αδαμών. Όπως δήλωσε επίκειται συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αλλά και νομικές ενέργειες και διαμαρτυρίες για την αποτροπή τους.

Η διαδικασία της συνέλευσης ήταν απλή αλλά ουσιαστική. Όσοι επιθυμούσαν να μιλήσουν ζητούσαν το λόγο και κατέθεταν τον προβληματισμό τους, την πρότασή τους ή απλώς την άποψή τους. Η συμμετοχή των κατοίκων στη συνέλευση ήταν ικανοποιητική και αναμένεται να αυξάνεται από συνέλευση σε συνέλευση με την ενημέρωση των πολιτών και την εξοικείωση τους με την εφαρμογή.

Δυναμικό παρόν έδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Αδαμών "Ο Κηφισσός" που είχαν συγκεντρώσει αιτήματα πολιτών. Τα κατέθεταν στη συζήτηση και λάμβαναν τις απαντήσεις από τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αλέξιο Μακρή και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδικών Σταθμών Ευάγγελο Αυλήτη.

Ο Δήμος Κηφισιάς θα δώσει φωνή και στις 14 συνοικίες του Δήμου μας, προκειμένου να εντοπίσει τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς, να δρομολογήσει την επίλυση των μικρών και καθημερινών τεχνικών θεμάτων αλλά και να συλλέξει τις προτάσεις των πολιτών για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό.

Η επόμενη προγραμματισμένη Συνοικιακή Συνέλευση είναι για την Πέμπτη 03/03/2022 και ώρα 19.00 μέσω της εφαρμογής https://sinelefseis.kifissia.gr/ (Αριθμός δωματίου webex 23641035799) για τους κατοίκους της περιοχής Μορτερό.

Με αγάπη για τη γειτονιά μας μπορούμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για το Καλό του Δήμου μας.