ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε φέτος στον Δήμο Κηφισιάς η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ-1940. Η Πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς πλημμύρισε με τα χρώματα της γαλανόλευκης με μεγάλους πρωταγωνιστές της παρέλασης τα νιάτα του Δήμου μας.

Τη παρέλαση παρακολούθησαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης μαζί με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους καθώς και εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κομμάτων, του Δήμου, Φορέων, Εκπαιδευτικών και Πολιτών, οι οποίοι χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα στην νεολαία του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας  επισημαίνοντας ότι "η Κηφισιά είναι η πόλη του ένδοξου «ΟΧΙ»!"

«Η Ελλάδα δεν παραδόθηκε ποτέ. Αυτό το ιστορικό πλεονέκτημα αποτελεί έμπνευση για τα νέα παιδιά προκειμένου να παρελάσουν με ψηλά το κεφάλι» τόνισε μεταξύ άλλων. Μίλησε για τους αγώνες των Ελλήνων και την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Μεταφέροντας τα λόγια του φιλοσόφου Σωκράτη αναφέρθηκε στα μέγιστα ιδανικά των προγόνων μας: την φιλοπατρία και την ελευθερία αλλά και στη σύγχρονη μορφή του πατριωτισμού.

«Το πατριωτικό καθήκον σήμερα, δεν μας υποχρεώνει να προτάξουμε λόγχες φωνάζοντας «ΑΕΡΑ», ούτε σε άλλες πράξεις αντίστασης.

Άλλα έχει ανάγκη η Πατρίδα σήμερα:

Σύγχρονη ανάπτυξη με καινοτομία

Παραγωγή νέου πολιτισμού

Ανθρωπιά κι αλληλεγγύη  μεταξύ μας

Έξωση των άγονων διαιρέσεων

Επένδυση στη νέα γενιά και στα νέα ζευγάρια

Προστασία του περιβάλλοντος και διαφύλαξη φυσικών πόρων»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε τους πολίτες του Δήμου που τον επέλεξαν για 9 χρόνια, προκειμένου να προσφέρει  μαζί με τους συνεργάτες του στις πόλεις μας. Επεσήμανε πως θα συνεχίσει να προσφέρει καθώς όπως πιστεύει «δεν υπάρχει στιγμή στη ζωή χωρίς καθήκον». Επίσης, ευχήθηκε στην επόμενη Δημοτική Αρχή, μία νέα δημιουργική περίοδο.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Χίου, η οποία  παιάνιζε σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης πατριωτικά εμβατήρια.

Ακολούθησε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» και το Λυκείου Ελληνίδων -Παράρτημα Εκάλης με παραδοσιακές στολές.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά και οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου παρέλασαν με παλμό και  υπερηφάνεια.

Με το μηχανοκίνητο τμήμα τους, παρέλασαν οι Εθελοντές Διασώστες Δασοπυροσβέστες.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με τη Δοξολογία στον  Μητροπολιτικό Nαό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, τον Βουλευτή Παναγιώτη Κατσιβάρδα, εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και των Κομμάτων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής καθώς και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική  “Ανδρέας Κατεβαίνης” του Δήμου Κηφισιάς.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου ολοκληρώθηκε με το Χορευτικό Τμήμα του Νομικού Προσώπου «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς το οποίο χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, σε διδασκαλία  Δέσποινας Σκέρλου.Το τμήμα συνόδευε η υπεύθυνη του Χορευτικού, μέλος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Στέλλα Κονιτοπούλου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις οργάνωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη σε συνεργασία με το Γραφείο Δημάρχου. Τελετάρχης των εκδηλώσεων ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Παναγιώτης Πάλλης.