ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (ΔΕΠΙΣ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο Εντευκτήριο Εκάλης, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κηφισιάς, με τίτλο «Γυναίκα και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ)». Η  εκδήλωση αποσκοπούσε στην ανάδειξη του ρόλου των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην ενημέρωση του κοινού για τα σχέδια δράσης των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) σε τοπικό επίπεδο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα εκ μέρους της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς, από την κυρία Αναστασία Σούλτου, μέλος ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κύριος Γιώργος Θωμάκος χαιρέτισε την εκδήλωση τονίζοντας τη σημασία του έργου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και τον ενεργό ρόλο της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς. Η κυρία Αγγελική Παπάζογλου, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς, Δημοτική Σύμβουλος, στην εισαγωγική της ομιλία ανέφερε το πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν οι γυναίκες στην τοπική αυτοδιοίκηση και ότι ακόμη σήμερα η εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στη συνέχεια, η κυρία Λάουρα Αλιπράντη, Δρ.Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων/Αντιπρόεδρος ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς, αναφέρθηκε  στους στρατηγικούς στόχους του Τοπικού Σχέδιου Δράσης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και μίλησε για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς. Η κυρία Γεωργία Μητροπούλου, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Διαχείρισης Κέντρων Κοινότητας και Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, ανάπτυξε τις  δράσεις της ΔΕΠΙΣ Πεντέλης. Τέλος, η κυρία Ευγενία Κατούφα, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Χαλανδρίου, Δημοτική Σύμβουλος στην ομιλία της ανέφερε τις τοπικές δράσεις της ΔΕΠΙΣ Χαλανδρίου.  Την εκδήλωση έκλεισε ο Δρ.Χρήστος Μαντάς, Επιστημονικός Εμπειρογνώμων/μέλος ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΚΕΦΙΜ, ο οποίος στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και στην έννοια της ισότητας στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία Μίκα Ιωαννίδου, μέλος ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, Δικηγόρος.

Στην εκδήλωση παρευρεύθηκαν πληθώρα δημοτικών συμβούλων και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στους οποίους δόθηκε χρόνος για μία σύντομη παρέμβαση.