ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΛΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ

Με αφορμή τη νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (25/2/2022) για έγκριση διενέργειας ερευνητικών εργασιών στη θέση «Πύριζα» του Δήμου Διονύσου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τονίζει:

«Ενιαία είναι η θέση του Δήμου Κηφισιάς και των όμορων Δήμων Διονύσου και Πεντέλης καθώς και του ΣΠΑΠ για τη μη λειτουργία νέας λατομικής δραστηριότητας στο Πεντελικό όρος.

Η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών με γεωλογικές μεθόδους, όπως γεωλογική αναγνώριση - χαρτογράφηση. στη θέση «Πύριζα» του Δήμου Διονύσου, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων μας βρίσκει αντίθετους.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία του Ιερού Βουνού και του περιβάλλοντος. Εργαζόμαστε έτσι ώστε τα αρχαία λατομεία μαρμάρου της Πεντέλης να αξιοποιηθούν πολιτιστικά και να προσφέρουν νέες προοπτικές επιχειρηματικής- τουριστικής δράσης στις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε σε ετοιμότητα για να υπερασπιστούμε τους Δήμους μας και το τραυματισμένο βουνό της Πεντέλης από λατομεία και πυρκαγιές.»