Ανακοίνωση για το Κοιμητήριο Κηφισιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Κοινοτικής Συμβούλου Κηφισιάς, Θεοδώρας-Βιργινίας (Ράνιας) Ντάλλη, υπεύθυνης για το Κοιμητήριο Κηφισιάς, σε σχέση με το από 12 Ιουνίου 2020 δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κηφισιάς» υπό τον τίτλο «Σκοτεινές μπίζνες στο Κοιμητήριο Κηφισιάς;», με την παράκληση να δημοσιευθεί η ανακοίνωση αυτή στην πρώτη σελίδα του επόμενου φύλλου της εφημερίδας, προς ενημέρωση των αναγνωστών για την αληθή διάσταση των πραγματικών περιστατικών που δημοσιοποιήθηκαν.

Στο φύλλο της 12ης Ιουνίου 2020 της εφημερίδας «Τύπος της Κηφισιάς» υπάρχει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Σκοτεινές μπίζνες στο Κοιμητήριο Κηφισιάς;» και υπότιτλο «Η ανοιχτή πόρτα αξημέρωτα, η επέμβαση της ΔΙΑΣ και ο άγνωστος με το κλειδί στο χέρι». Με την ιδιότητα της Κοινοτικής Συμβούλου Κηφισιάς, υπεύθυνης για το Κοιμητήριο, επιβεβαιώνω τα πραγματικά περιστατικά, που συνέβησαν νωρίς το πρωί της 5ης Ιουνίου 2020 εντός του Κοιμητηρίου Κηφισιάς, τα οποία καταγράφει η εφημερίδα.

Σε ότι με αφορά, έχω ζητήσει, με έγγραφό μου στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας, να τοποθετηθεί φύλακας στο Κοιμητήριο και να ενισχυθεί το προσωπικό του με έναν ή δύο ακόμη υπαλλήλους. Επίσης, έχω αιτηθεί απόσπασμα του δελτίου συμβάντων από τη ΓΑΔΑ, προκειμένου να κληθεί νομίμως, καταρχάς, για παροχή εξηγήσεων ο υπάλληλος που έδωσε τα κλειδιά στον "εξωτικό" τρίτο, ο οποίος εντοπίστηκε στο Κοιμητήριο το πρωί της 5ης Ιουνίου 2020 από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου μας κ. Ευάγγελο Αυλήτη. Τέλος, έχω μεριμνήσει για την αντικατάσταση των κλειδαριών του Κοιμητηρίου με χρήση κλειδιών μεγίστης ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανωτέρω πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας προκαλεί εσφαλμένες εντυπώσεις, γιατί το δημοσίευμα δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτουν "σκοτεινές μπίζνες" στο Κοιμητήριο Κηφισιάς. Καλούμε όποιον έχει στοιχεία για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις στο Κοιμητήριο Κηφισιάς να τα καταθέσει στις υπηρεσίες ή δημοσίως. Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος μας επιλαμβάνεται άμεσα για την πάταξη κάθε έκνομης δραστηριότητας. Η αταλάντευτη θέση μας συνοψίζεται στο μήνυμα: «Όλα στο φως, με στοιχεία, όμως»!

                                                                                     

 

     Κηφισιά, 16 Ιουνίου 2020

    Θεοδώρα-Βιργινία (Ράνια) Ντάλλη

  Δικηγόρος, Κοινοτική Σύμβουλος Κηφισιάς