Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς 29/5- 14/6

20/05/2020 - 12:30
Αυλαία για την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Με βραβεύσεις, ομιλίες του Δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, του Προέδρου της Ανθοκομικής Έκθεσης, Γιάννη Παντελεάκη και του Αντιπροέδρου Γιώργου Κατσίμπα, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, της πρώτης μεγάλης εκδήλωσης μετά την υγειονομική κρίση, την Κυριακή 14 Ιουνίου στο Άλσος Κηφισιάς.
Tην τελετή έντυσε μουσικά ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Φίλιππος Χίου ενώ την παρουσίαση έκανε η Βάσω Τσαλαβούτα, πρόεδρος του Συλλόγων των Κηφισιωτών και μέλος της Ανθοκομικής.
Ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων έφτασε και φέτος στην ολοκλήρωσή του.

Με ομιλίες, βραβεύσεις και μέτρα ασφαλείας η τελετή λήξης της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς (εδώ)

 

 

 

Ανθοκομική Έκθεση ΞΑΝΑ

Καλωσορίζουμε το Καλοκαίρι με αισιοδοξία!

 Η εμβληματική και ιστορική Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ξεκινά τη λειτουργία της στις 29 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2020, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου οι επισκέπτες να  την απολαύσουν με ασφάλεια. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που ανοίγει σε όλη την χώρα  μετά την σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορονοιού. 

Μπορούμε λοιπόν να χαρούμε την ομορφιά της φύσης στο Άλσος Κηφισιάς, τηρώντας ωστόσο τις απαραίτητες αποστάσεις. Οι επαγγελματίες της ανθοκομίας έχουν στολίσει τα περίπτερα τους με άνθη και φυτά γεμίζοντας έτσι το χώρο με πανέμορφα χρώματα και αρώματα. Οι εκθέτες αλλά και οι γεωπόνοι του Δήμου είναι εκεί προκειμένου να εξηγήσουν τα πάντα για κάθε λουλούδι.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε μήνυμα του επισημαίνει:

«Ανθοκομική Κηφισιάς ξανά!

Η εμβληματική και ιστορική έκθεση Κηφισιάς δεν είναι φέτος μόνο η μεγάλη γιορτή των λουλουδιών στον Δήμο μας.

Είναι διαφορετική αλλά ακόμα πιο σημαντική καθώς έρχεται να δώσει τόνο αισιοδοξίας κι επιστροφής σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Είναι το πρώτο σημαντικό γεγονός μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Όλοι μας εργαζόμαστε συστηματικά προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια. Δεν ανησυχούμε  κι επαγρυπνούμε

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς» Γιάννης Παντελεάκης  τονίζει:

«Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με αισιοδοξία και ασφάλεια.  

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης διοργανώνουμε φέτος την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο για την εμπιστοσύνη του, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κατσίμπα και τα μέλη του Δ.Σ. της Ανθοκομικής που στηρίζουν τον Κηφισιώτικο θεσμό, όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις για το κλίμα ομοψυχίας και συνεργασίας και φυσικά τους εργαζόμενους. Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα είναι η πιο όμορφη και ασφαλής έκθεση».

Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έχει λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Έχει οριστεί άτομο με εμπειρία σε μεγάλες και απαιτητικές διοργανώσεις ως υπεύθυνος ασφαλείας για την ομαλή λειτουργίας της και τον έλεγχο της ροής των επισκεπτών. Στους χώρους της έκθεσης θα πραγματοποιούνται συνεχώς απολυμάνσεις και καθαρισμοί.

Η είσοδος για το κοινό  είναι ελεύθερη από τις 10:00 έως τις 16:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το εισιτήριο ανέρχεται στο ένα ευρώ για τις υπόλοιπες ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Η είσοδος είναι δωρεάν για ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά έως 12 ετών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κηφισιάς

 

____________________________________

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 29 Μαΐου- 14 Ιουνίου

Το Άλσος Κηφισιάς προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Από την πρώτη μέρα που η επιτροπή Λοιμωξιολόγων έδωσε το πράσινο φως για την διεξαγωγή της έκθεσης ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης από τα συνεργεία και το προσωπικό τόσο του Δήμου Κηφισιάς όσο και του Νομικού Προσώπου, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τις 29 Μαΐου όπου ανοίγει τις πύλες της, η γιορτή των λουλουδιών του Δήμου μας.
Τα μέλη του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» και ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Γιάννης Παντελεάκης με ομόφωνες αποφάσεις στηρίζουν ένθερμα την πιο αναγνωρίσιμη στο χώρο της Ελληνικής ανθοκομίας, έκθεση σε όλη τη χώρα. Αυτό καταδεικνύεται και με μια σειρά αποφάσεων οι οποίες ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής:
- Η τιμή του εισιτηρίου εισόδου στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ορίζεται στο ποσό του ενός ευρώ. Τις καθημερινές (από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή) η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό από την έναρξη της έκθεσης στις 10:00 μέχρι τις 16:00. Εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα
Καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα εισέρχονται δωρεάν τις ώρες και ημέρες που επιβάλλεται η καταβολή εισιτηρίου:
• Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ.. Θα πρέπει να επιδεικνύουν πρόσφατη Βεβαίωση Ανεργίας (που έχει ισχύ 30 ημέρες από την έκδοση της)
• Τα παιδιά έως 12 ετών (δεν απαιτείται η επίδειξη δικαιολογητικού, καθώς η φυσική παρουσία του παιδιού πιστοποιεί ότι ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων)
• Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), με την επίδειξη της ειδικής Ετήσιας Κάρτας Ελεύθερης Μετακίνησης που τους χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Διευθύνσεων Πρόνοιας του Ν. Αττικής.
• Οι υπάλληλοι του Δήμου Κηφισιάς και των ΝΠΔΔ του με την επίδειξη της κάρτας προσωπικού και της αστυνομικής τους ταυτότητας.
-Έκπτωση 30% για τους εκθέτες που θα συμμετάσχουν στην φετινή έκθεση και ποσοστό έκπτωσης τουλάχιστον 10% για τους φετινούς συμμετέχοντες στην επόμενη Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.
Ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιάννης Παντελάκης τόνισε:
«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης διοργανώνουμε φέτος την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο για την εμπιστοσύνη του. Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που στηρίζουν τον Κηφισσιώτικο θεσμό. Ευχαριστώ όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις για το κλίμα ομοψυχίας, τις προτάσεις και τις ιδέες. Κάποιες από αυτές προσπαθούμε ήδη να υλοποιήσουμε. Σε κλίμα συναίνεσης προχωρούμε στην πρώτη έκθεση στην χώρα μας, μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοιό. ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ εργαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε την πιο όμορφη και ασφαλή Ανθοκομική Έκθεση».

15 / 05 / 2020

 Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς 29/5- 14/6

Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς, η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρίσιμη στο χώρο της Ελληνικής ανθοκομίας κοντά μας, από 29/5 έως και 14/6. Την είδηση ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, με ανάρτησή του:

"ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΞΑΝΑ !
ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΛΑΒΑΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ 29/5 - 14/6. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ! ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ !"

Καλή δουλειά στη δυνατή ομάδα της Ανθοκομικής Έκθεσης και τον πρόεδρο της Γιάννη Παντελεάκη.

 

Με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας τα εγκαίνια της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

 Μήνυμα επανεκκίνησης της χώρας μετά την υγειονομική κρίση αλλά και μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον έστειλε η Κηφισιά. Στο καταπράσινο κι ολάνθιστο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 η λιτή τελετή εγκαινίων της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης της πρώτης μεγάλης εκδήλωσης μετά τον covid-19. Πρόκειται για μια διαφορετική έκθεση που σηματοδοτεί την ελπίδα και τη νίκη της ζωής.