Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 2017-2018,  Β΄ Τρίμηνο

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς, ξεκινά το Πρόγραμμα των μαθημάτων και των διαλέξεών του, για το δεύτερο τρίμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018. Τα μαθήματα του τριμήνου θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.  

Για την τρέχουσα περίοδο έχουν προγραμματιστεί κύκλοι μαθημάτων και διαλέξεις πάνω σε θέματα, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Ιστορίας της Τέχνης, Αρχιτεκτονικής, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Κλιματικής Αλλαγής, Λογοτεχνίας, καθώς και «Λέσχη Ανάγνωσης». Οι Καθηγητές του Ελευθέρου Πανεπιστημίου προσφέρουν πολύτιμη γνώση σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών και σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων, συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια των ατόμων που το παρακολουθούν για συνεχή επιμόρφωση και προσωπική εξέλιξη.

Προσκαλούμε στον φιλόξενο χώρο της Έπαυλης «Δροσίνη», (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ & Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ) τον κάθε πολίτη που επιθυμεί να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου μαθήματα και διαλέξεις από διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, καθώς και ειδικούς καταξιωμένους επιστήμονες.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Μαρία -Χριστίνα Τσιάμα
Δημοτική Σύμβουλος,
Εντεταλμένη για την εποπτεία 
του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς «Νίκος Αντωνόπουλος»
 

IΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 (Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ)

 

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 2017-2018

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς, ξεκινά το Πρόγραμμα των μαθημάτων και των διαλέξεών του, για το πρώτο τρίμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017 -2018, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017. Τα μαθήματα του τριμήνου θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017.  

Για την πρώτη περίοδο έχουν προγραμματιστεί κύκλοι μαθημάτων και διαλέξεις πάνω σε θέματα, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Ιστορίας της Τέχνης, Αρχιτεκτονικής, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Δημόσιας Διοίκησης, Λογοτεχνίας, καθώς και «Λέσχη Ανάγνωσης». Οι Καθηγητές του Ελευθέρου Πανεπιστημίου προσφέρουν πολύτιμη γνώση σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών και σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων, συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια των ατόμων που το παρακολουθούν για συνεχή επιμόρφωση και προσωπική εξέλιξη.

Προσκαλούμε στον φιλόξενο χώρο της Έπαυλης «Δροσίνη», (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ & Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ) τον κάθε πολίτη που επιθυμεί να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου μαθήματα και διαλέξεις από διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, καθώς και ειδικούς καταξιωμένους επιστήμονες.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

 

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 2016-2017

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς, ξεκινά το Πρόγραμμα των διαλέξεών του για το δεύτερο τρίμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016 -2017 την Τρίτη 17/1/2016. Οι διαλέξεις του τριμήνου θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 7/4/2016.  
Για την περίοδο αυτή έχουν προγραμματιστεί διαλέξεις με θέματα, Λογοτεχνίας, Ποίησης, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Αρχιτεκτονικής και Κοινωνικής Οικονομίας καθώς και «Λέσχη Ανάγνωσης».
Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς με τους επιφανείς Ομιλητές του, συνεχίζει την προσπάθεια διεύρυνσης της παροχής πνευματικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας και ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική ευκαιρία επικοινωνίας και δικτύωσης.
Οι Ομιλητές του Ελευθέρου Πανεπιστημίου μέσω των διαλέξεών τους, προσφέρουν πολύτιμη γνώση σε ένα ευρύ πεδίο επιστημών αποσκοπώντας στην διάδοση της επιστημονικής σκέψεως καθώς και της πληροφορίας πάνω σε σημαντικά θέματα της σύγχρονης ζωής, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιπλέον Εκπαίδευση και Κατάρτισή του ακροατηρίου. 
Σας προσκαλούμε στο δεύτερο τρίμηνο των κύκλων διαλέξεων του Ελευθέρου Πανεπιστημίου του Δήμου μας. Για τη συμμετοχή δεν τίθεται κανένας περιορισμός ή υποχρέωση. 

Μαρία -Χριστίνα Τσιάμα
Δημοτική Σύμβουλος,
Εντεταλμένη για την εποπτεία 
του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς «Νίκος Αντωνόπουλος»
& Υπεύθυνη Μουσειακής Πολιτική

ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

IΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2017