Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Πράσινες και Καινοτόμες Κατασκευές

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Πράσινες και Καινοτόμες Κατασκευές στο Χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ by Menta Café, Αγίων Θεοδώρων 5 στην Κηφισιά. Ένας Ανοικτός Καφές που θα επικεντρωθεί στις Πράσινες και Καινοτόμες Κατασκευές καθώς επίσης και στα Καινοτόμα Υλικά, με αξιόλογους ομιλητές με γνώσεις και εμπειρία στις Πράσινες Κατασκευές και όχι μόνο, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για ενδιαφέρουσες ιστορίες και διαφορετικές προσεγγίσεις για τη νέα αυτή τάση που παρατηρείται πλέον όλο και περισσότερο στον κατασκευαστικό κλάδο. 
Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής: 
1. Ο κ.Κωνσταντίνος Κουτσουπιάς, Χημικός Μηχανικός, Τεχνικός Διευθυντής CWS Hellas, ο οποίος θα παρουσιάσει πως το σύστημα προϊόντων της CWS συμβάλει στην αειφόρο δόμηση ενός κτιρίου. 
2. Ο κ.Πάνος Παρθένιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Doctor of Design, Harvard Design School, Διευθυντής Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων, Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, θα αναφερθεί στο έξυπνο κτίριο του αύριο, στους έξυπνους χρήστες και στις έξυπνες πόλεις.
3. Ο κ.Μανώλης Μπαϊρακτάρης, Πολιτικός Μηχανικός, θα προσπαθήσει να μεταφέρει τη δική του εμπειρία από τις μελέτες σε πράσινα και καινοτόμα κτίρια.
4. Ο κ.Δημήτρης Τσούκλερης, Χημικός και Υποψήφιος Διδάκτορας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., Διευθύνων Σύμβουλων της start up εταιρείας Nanoviis, θα μιλήσει για τη δημιουργία της εταιρείας τους. Η Nanoviis είναι μια ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κινητήριος δύναμη της είναι η νανοτεχνολογία, καθώς παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής καινοτόμων, φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, με προηγμένες ιδιότητες, για οικιακή και βιομηχανική χρήση. 
Οι Δράσεις «Ανοικτού Καφέ στην Κηφισιά» εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας του Δήμου Κηφισιάς για την Επιχειρηματικότητα και οργανώνονται από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Αγοράς Εργασίας, Πολιτικής Προστασίας και Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου, κ.Ευάγγελο Αυλήτη. Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για δυνητικά start ups, γενικό start up networking αλλά και πολύπλευρη ενημέρωση των δημοτών της Κηφισιάς. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο και οι συμμετέχοντες θα επιβαρύνονται με ό,τι καταναλώσουν