5o ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ) ΣΥΜΠΟΣΙΟ 15-16 ΜΑΪΟΥ 2021 ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 6Μ.Μ

5o ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ) ΣΥΜΠΟΣΙΟ
15-16 ΜΑΪΟΥ 2021 ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 6Μ.Μ
Θέμα «Ο ελληνικός και διεθνής Τύπος πριν, κατά και μετά τη Μικρασιατική καταστροφή»
Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας
(Κ.Ε.Μ.Μ.Ε) ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Εννέα μελετητές, ιστορικοί και ερευνητές συναντώνται το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 με θέμα «Ο ελληνικός και διεθνής Τύπος πριν, κατά και μετά τη Μικρασιατική καταστροφή». Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο του 5ου Επιστημονικού Συμποσίου που διοργανώνει διαδικτυακά φέτος το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (Κ.Ε.Μ.Μ.Ε.) του Δήμου Κηφισιάς.
Ο Τύπος της Πόλης, οι προσεγγίσεις του Ελλαδικού Τύπου, οι αποτυπώσεις στην εκκλησιαστική αλήθεια, οι ανταποκρίσεις του Χέμινγουει, η διαδρομή του Φαλτάιτς, η μικρασιατική εκστρατεία του Μισαηλίδη, η έκρυθμη κατάσταση στον Πόντο μέσα από τον αμερικανικό Τύπο, η συμβολή της εφημερίδας «Εποχή» και ο ρόλος της «Καθημερινής» θα αναλυθούν στις δυο μέρες του Συμποσίου.
Συμμετέχουν οι:
Βλάσης Αγτζίδης, Ιστορικός-Ερευνητής
Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβυς ε.τ.
Σταύρος Ανεστίδης, Ιστορικός-Υποδ/ντής Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών
Λάζαρος Βασιλειάδης, Ιστορικός-υπ. Δρ. ΠΑΜΑΚ
Βλάσης Βλασίδης, Αναπ. Καθηγητής ΠΑΜΑΚ
Λένα Διβάνη, Συγγραφέας-Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Κώστας Καπετανίδης, Συγγραφέας-Μελετητής
Ειρήνη Σαρίογλου, Ιστορικός-Γ.Γ. ΙΔΙΣΜΕ
Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος
Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο επίτιμος Πρόεδρος και καθηγητής Χειρουργικής Δημήτρης Λινός και η πρόεδρος του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. Έφη Κούτση.
Γλώσσα εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα ελληνικά. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική Νοηματική Γλώσσα καθώς και στα αγγλικά. Ώρα έναρξης: 6μ.μ.
Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. http://www.kemme.gr/ ή στο κανάλι του K.E.M.M.E. στο YouTube. Κάντε εγγραφή εδώ