Το Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς θα εορτάσει και εφέτος με την αρμόζουσα επισημότητα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου καθώς και την μνήμη του πολιούχου του Δήμου μας, του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα Εορτασμού
Γενικός Σημαιοστολισμός στον Δήμο Κηφισιάς από την ανατολή του ηλίου της 25ης μέχρι και την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου, Οργανισμών και τραπεζών κατά τις βραδινές ωρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019
10:30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων Σχολείων Εκάλης στο Μνημείο Πεσόντων (Πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη)
11:30 π.μ. Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Νέας Ερυθραίας (Ελευθέριου Βενιζέλου και Λουκή Ακρίτα) από αντιπροσωπευτικές ομάδες μαθητών Σχολείων, Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπων Σωματείων, Συλλόγων, Καθηγητών, Δασκάλων.

Τα στεφάνια των καταθέσεων φιλοτέχνησαν εργαζόμενοι στο φυτώριο του Δήμου μας

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019
7.00-10:30π.μ Όρθρος –Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου
10:30π.μ. Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου
18:00 Μεθέορτος Εσπερινός. Ιερή Παράκληση στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019
7:30 Οι καμπάνες των Εκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.
10:30 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων (Λ.Κηφισίας & Ζηρίνη, Κηφισιά) και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο, εκπροσώπους των Αστυνομικών Τμημάτων, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων & και Πολιτικών Κομμάτων.
11:15 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.
Ακολουθεί Παρέλαση Μαθητών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού & των Συλλόγων του Δήμου, στην Πλατεία Πλατάνου, στην Κηφισιά.
Μετά το πέρας της παρέλασης, θα προσφερθεί κέρασμα στην Πλατεία άνωθεν του υπογείου Σταθμού Αυτοκινήτων, όπου θα χορέψει το Επίλεκτο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών (καθηγήτρια Δέσποινα Σκέρλου) του Δήμου Κηφισιάς.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχει όπως κάθε χρόνο η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς "Αντρέας Κατεβαίνης", υπό τον μαέστρο Φίλιππο Χίο.