Τελετή αποκατάστασης της οικίας του Παύλου Μελά 13/10/2020 στις 20.30

Διεσώθη το ιστορικό μνημείο του Δήμο μας. Η οικία του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Κηφισιά, από όπου ξεκίνησε το 1904 ο ήρωας για τον Μακεδονικό Αγώνα.  Αύριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Τελετής αποκατάστασης της οικίας του Παύλου Μελά, επί της λεωφόρου Τατοΐου 50, στην Κηφισιά, η οποία και θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα www.mod.mil.gr, το διαδικτυακό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. και το κανάλι της εκπομπής "Με Αρετή και Τόλμη".

Η ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κα Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και σύμφωνα με τα μέτρα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος συγχαίρουν και ευχαριστούν ξανά, για τη διάσωση κι αναστήλωση  του σπουδαιότερου ιστορικού μνημείου του Δήμου μας, την κα Ιωαννίδου για τη δωρεά της οικίας στο ΥΠΕΘΑ, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  και την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον  Υφυπουργό Στρατηγό ε.α. Επίτιμο Αρχηγό Γ.Ε.Σ Αλκιβιάδη Στεφανή και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Δράμας «Κύκλωψ» και τον Ευπατρίδη Δραμινό ιδρυτή της,  Άρης Θεοδωρίδη, για την ευγενική χορηγία του έργου.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Κηφισιά πραγματοποιήθηκε το Αρχιερατικό μνημόσυνο του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, με αφορμή τη συμπλήρωση 116 ετών από τον ηρωικό θάνατό του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος εξέφρασε τη χαρά του αλλά και ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάστηκαν για την αναστήλωση της οικίας του Παύλου Μελά, αναφέρθηκε στον αγώνα του και επεσήμανε τη χρησιμότητα της διδασκαλίας ηρωικών προσφορών όπως του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στα σχολεία μας.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Παύλου Μελά στην πλατεία Κεφαλαρίου, από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο και τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.  

Ομιλίες εκφώνησαν η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας»- φιλόλογος κα Λίλα Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος του σωματείου Καπετάν Μίκης Ζέζας- δικηγόρος κ. Μαρίνος Παπαδόπουλος.