Συλλυπητήρια του Δήμου Κηφισιάς για το θάνατο του Γεώργιου Αρβανίτη

15Ιαν

Συλλυπητήρια του Δήμου Κηφισιάς για το θάνατο του Γεώργιου Αρβανίτη

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του καθηγητή μουσικής, μουσικοπαιδαγωγού και πρώην μαέστρου της Μικτής Χορωδίας Νέων του Δήμου Κηφισιάς, Γεωργίου Αρβανίτη.
Σημαντική η καλλιτεχνική προσφορά του στον Πολιτισμό του Δήμου Κηφισιάς και ειδικότερα στο χώρο της χορωδιακής μουσικής με την ίδρυση και Διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας Νέων του Δήμου μας (1992-2004), όπου είχε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο επί των ημερών του.
Καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Χορωδιακού φεστιβάλ του Δήμου μας, αγωνίστηκε για τη διατήρηση της μουσικής πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας αλλά και την μεταλαμπάδευση των γνώσεων του στα νέα παιδιά. Η άψογη συνεργασία με τις δομές πολιτισμού του Δήμου Κηφισιάς, οδήγησαν σε προγράμματα αλλά και συνεργασίες υψηλής μουσικής ποιότητας.
Μαέστρος που διηύθυνε με την καρδιά του, με έντονο συναισθηματισμό και συγκινούσε το ακροατήριο του.
Ο Γεώργιος Αρβανίτης υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος, διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του “Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν” αλλά και διευθυντής της Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου Βύρωνα. Πράξη προσφοράς ήταν και η τελευταία του απόφαση να συμβάλει με τον θάνατο του στην Ιατρική Επιστήμη ως δωρητής σώματος στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.