Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Δήμου Κηφισιάς

22Μάιος

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Δήμου Κηφισιάς

Με συντηρημένα τα οχήματα και τις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αυξημένο προσωπικό καθώς επίσης και στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και κυρίως την Πυροσβεστική Υπηρεσία που είναι ο κύριος βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Κηφισιάς είχε προετοιμαστεί για την αντιπυρική περίοδο, περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη της.
Τέσσερις βάρδιες περιπολούν όλο το 24ωρο με οχήματα και πεζούς υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό σε περιπτώσεις συναγερμού οι περιπολίες αυξάνονται και η υπηρεσία τίθεται σε επιφυλακή.
Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά και ο καθαρισμός των δασικών εκτάσεων του Δήμου μας σε συνεργασία με το Δασαρχείο, ενώ συνεχίζεται η αποψίλωση ξηρών χόρτων σε κοινόχρηστους- παραρεμάτιους χώρους καθώς και σε δημοτικά οικόπεδα.
Στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας που έχουν υλοποιηθεί εντάσσονται επίσης οι έλεγχοι σε όλους τους κρουνούς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΥΔΑΠ. Επίσης 7 δεξαμενές που βρίσκονται πέριξ του Δήμου καθώς και η στρογγυλή υδατοαποθήκη στο Κτήμα Συγγρού είναι εφοδιασμένες με νερό και έχει προγραμματιστεί και ο ανεφοδιασμός τους.
Σε λειτουργία είναι η εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα "Kifissia in Action", όπου οι πολίτες που την έχουν ενεργοποιήσει μπορούν να και να λαμβάνουν ενημέρωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς.
Τέλος, ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά στη σύνταξη ενός τοπικού σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και διαχείρισης τους το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο και κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.